Holger Rune var fuldt koncentreret om opgaven fra start, da han med sejr i 2 sæt spillede sig videre til semifinalen

Efter de første 2 runder ved M25 turneringen ITF Men’s Villena i Spanien kan det konkluderes, at 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune er nødt til at være fuld fokuseret på opgaven, når han møder spillere i top 300-400, da han i begge opgør tabte 1. sæt, hvor han var for langt fra sit topniveau.
Dog skærpede han i begge kampe koncentrationen, hvorved han alligevel vandt kampene efter en overbevisende indsats i de efterfølgende sæt.

ITF Villena: Efter et fejlbehæftet 1. sæt bevarede Holger Rune fokus resten af kampen mod 5. seedet

I fredagens kvartfinale mødte 19-årige no. 367 Jonas Forejtek (CZE), der i 2019 var no. 1  på junior-ranglisten, indtil Holger overtog 1. pladsen, da han vandt Junior Masters i Chengdu, hvor Forejtek forinden havde vundet over Holger i en puljekamp.

I modsætning til de 2 første kampe var Holger fuldt koncentreret om opgaven, da han indledte med at bryde modstanderens serv, og han fulgte op med et rent serveparti til 2-0.
Forejtek skabte dog problemer, da Holger ved 3-2 blev presset til 2 gange at sende bolden i nettet og med endnu en vinder til 15-40 havde tjekken 2 break-muligheder, som Holger dog afværgede på fornem vis med 2 vindere direkte efter 2. bolden.
Det lykkedes alligevel for Forejtek at bryde tilbage til 3-3, da Holger trods overtag i den næste duel mistede tålmodigheden og forsøgte sig med en stopbold, som Forejtek havde nemt ved at løbe frem og afgøre, hvorefter en efterfølgende stor dansk fejl lukkede Forejtek tilbage i sættet.

Forejtek holdt derefter serv til 4-3, og Holger udlignede med besvær, da han først på sin femte mulighed holdt serven til 4-4.
I tjekkens næste serveparti skaffede Holger i en presset situation 2 break-muligheder med en forhånd cross i fødderne på sin modstander, som ikke kunne holde bolden i banen, og efter en tjekkisk baghånd i nettet ved 15-40 brød Holger serven til 6-5, hvorefter han ved 40-15 i egen serv sikrede sættet 6-4.

Der blev ikke slækket på koncentrationen i starten af 2. sæt, hvor Holger straks brød serven efter 15-40, og han holdt uden større problemer serv til både 2-0 og 3-1, hvorefter Forejtek kom under yderligere pres ved 15-40 i egen serv, men han afværgede begge break-muligheder, da han først pressede Holger til en fejl og derefter afgjorde næste point ved nettet.
Et dansk passerslag gav endnu en break-mulighed, som Forejtek afværgede med en servevinder, men på den næste danske break-mulighed, hvor Holger var presset i forhånds-hjørnet, sendte han en long line vinder forbi tjekken til endnu et break til 4-1.

Forejtek havde en enkelt mulighed for at tage det ene break tilbage efter dansk fejl med en sliced baghånd i nettet, men 3 efterfølgende tjekkiske fejl medvirkede til, at Holger holdt serv til 5-1, hvorefter han lukkede kampen med et rent serveparti til resultatet 6-4, 6-2.

Herunder 9 minutter højdepunkter fra kampen.

Indsatsen giver grund til optimisme, inden Holger i lørdagens semifinale møder 19-årige no. 670 Emilio Nava (USA), der har udnyttet et wildcard optimalt efter sejre over no. 360 Baptiste Crepatte (FRA) 6-3, 6-2, og med samme cifre over 7. seedede no. 350 Alessandro Bega (ITA) samt senest i kvartfinalen 7-6(3), 3-6, 6-1 over no. 389 Antoine Escoffier (FRA).

Den foreløbige succes har bevirket, at det har været nødvendigt at trække Holgers tilmeldinger til et par ATP Challengers i den kommende uge, hvor han muligvis kunne slippe med i kvalifikationen, som starter søndag, men hvis der meldes afbud for sent, vanker der en bøde på 1.000 dollars, hvilket næppe gavner budgettet.

I den modsatte halvdel af lodtrækningen vandt no. 417 Gastao Elias (POR) 6-2, 6-0 over no. 390 Dan Added (FRA), og 4. seedede no. 313 Jenson Brooksby (USA) vandt efter 2 timer 6-0, 4-6, 7-5 over 8. seedede Jiri Lehecka (CZE).
10 minutters sammendrag fra sidstnævnte kamp kan ses herunder.