Som den herresingle kamp vi kigger særligt på idag er kampen mellem Rafael Nadal, Spanien og 27-årige Tim Smyczek, USA.

Tim Smyczek har hele tiden ligget i periferien af de bedste amerikanere på herresiden. Hans bedste placering på verdensranglisten er nr. 73 og netop nu er han nr. 112. Smyczek er topseedet i næste uges challenger i Maui på Hawaii. Her deltager Frederik Løchte Nielsen også, han dog gennem kvalifikation.

Kampen mod Rafael Nadal blev mere spændende end mange havde troet og længe så det faktisk ud til at amerikaneren skulle vinde. Ganske tabte Smyczek første sæt 2-6, men så var amerikaneren så sandelig i vælten. Han vandt andet sæt 6-3 og da det blev tiebreak i tredje sæt viste han koldblodighed og tog tiebreaken 7-2.

Men igen så er grand slams noget andet end andre turneringer. Og rutine er tit altafgørende. Nadal spillede rutineret og på det mentale plan var han på hele tiden. Han tog fjerde sæt 6-3 og femte sæt 7-5 Kampen viste at Nadal ikke er helt oppe i gear efter sin operation og selvom Smyczek spillede en flot kamp har det nok haft lidt indflydelse. Det er dog svært at se Nadal som en mulig vinder af Australian Open.

Roger Federer, Schweiz gik også videre, dog efter at han tabte første sæt 2-6 til Simone Bolelli, Italien, men derefter kørte den velsmurte schweiziske tennismaskine som vanligt og nu har Roger vundet 1001 kampe i sin karriere.

Der var ingen af de helt store favoritter hos herrerne der for alvor var i problemer. Der var dog lidt lavere rangerede spillere der røg ud. David Goffin, Belgien (seedet 20) som mange havde set langt i turneringen fik exit i anden runde. Også Jeremy Chardy, Frankrig (seedet 29), Martin Klizan, Slovakiet (seedet 32), Lukas Rosol, Tjekkiet (seedet 24), Phillipp Kohlschreiber, Tyskland (seedet 22) og Leonardo Mayer, Argentina (seedet 26) måtte forlade turneringen i anden runde.

Til stor begejstring for de lokale kunne Nick Kyrgios, Australien sende Ivo Karlovic, Kroatien (seedet 23) ud af turneringen med cifrene 7-6(4),6-4,5-7,6-4.

Nicholas Kyrgios i kvartfinalen  ved Wimbledon 2014 mod Milos Raonic.
Nicholas Kyrgios i kvartfinalen ved Wimbledon 2014 mod Milos Raonic.

 

Forrige artikelAustralian Open: Svenske Elias Ymer pressede Soeda til det yderste
Næste artikelAustralian Open: Panova havde Sharapova i sækken
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.