I modsætning til 1. dagen, hvor halvdelen af de seedede i nederste halvdel røg ud, klarede alle de resterende seedede i samme halvdel frisag i 2. runde, men en ægte sensation lurede

Overskriften til denne omtale af onsdagens kampe hos kvinderne er “tyvstjålet” fra (læs: inspireret af) omtalen af Nadals truende exit Australian Open: Tim Smyczek havde Nadal i sækken

25-årige Alexandra Panova (RUS), der er no. 150 på ranglisten, måtte først gennem kvalifikationen for at komme med i hovedturneringen, hvilket kun lykkedes med stort besvær, da hun både i 2. og 3. runde måtte ud i 3-sæts kampe mod (173) Sesil Karantantcheva (KAZ) og (155) Ekaterina Bychkova (RUS).

I 1 runde af hovedturneringen vandt hun med noget besvær 7-5 i 1. sæt mod (96) Sorana Cirstea (ROU), men herefter indledte hun en mission, som kun kan aftvinge den største respekt hos tennis-interesserede.
1. trin på denne mission var at gøre rent bord i 2. sæt mod Cirstea, som blev besejret 6-0 i 2. sæt.

Det behøver dog ikke at være den store sensation, hvis Cirstea slog en smule op i banen, da hun næppe hører til de mentalt stærkeste, hvis hun møder modgang, og derfor lignede 2. runde kampen mod 2. seedede Maria Sharapova (RUS) nærmest en walkover på forhånd.

Et hurtigt kig tilbage på i resultat-listen tyder på ingen måde på, at Sharapova ville møde kvalificeret modstand fra Panova, der i WTA og Grand Slam sammenhæng kun er nået til 2. runde en enkelt gang, da hun i april 2014 vandt en enkelt runde i Bogota over (90) Kristina Mladenovic (FRA).
Ugen forinden havde hun tabt 5-7, 3-6 til Julia Boserup (USA) i 1. kvalrunde.

Panovas bedste resultat i 2014 var en finaleplads ved $25.000 ITF-turnering i Sao Paulo, hvor hun i finalen tabte i 3 sæt til (127) Irina-Camilia Begu (ROU).
Derudover er det blevet til enkelte kvart- og semifinaler i ITF-regi, så der var absolut intet, der talte for, at kampen mod Sharapova ville byde på nogen som helst spænding.

Maria Sharapova redder 2 matchbolde i 3. sæt

Når man møder en af topspillerne på en dag, hvor spillet ikke kører optimalt, gælder det om at gribe chancen, og glemme alt om nerver og respekt for modstanderen, og forsøge at spille op til det bedste man formår.

Efter 1. sæt så det dog ikke ud til, at Panova ville blive en trussel mod Sharapova, som vandt sættet 6-1, men billedet vendte fuldstændig, da Panova efter en fremragende indsats vandt 2. sæt 6-4 og derefter bragte sig foran 5-3, og ved stillingen 5-4 fik hun chancen for at serve kampen hjem og fuldbyrde sensationen.

De fleste kan formentlig sagtens forestille sig, at en sådan situation kan påvirke nervesystemet hos en totalt undertippet spiller, der pludselig står på Rod Laver Arena i en Grand Slam med mulighed for at sende en af sportens største stjerner ud af turneringen.

Man kunne da også tydligt fornemme, at nerverne var medvirkende til, at Panova i dette afgørende parti fik meget få 1. server i spil, men trods det spillede hun fortsat ganske udmærket.
Problemet var bare, at Sharapova har et vinder-instinkt, som får det absolut bedste frem, når der er allermest brug for det.

Et par uprovokerede fejl fra Sharapova bevirkede alligevel, at Panova 2 gange havde matchbold, men i begge tilfælde afværgede Sharapova muligheden med sublime vindere tæt ved linjerne, og det samme var tilfældet, da hun efterfølgende brød serven.
Herefter var der ingen vaklen fra Sharapova, som således vandt med cifrene 6-1, 4-6, 7-5.

Highlights fra kampen

Pliskova videre med besvær mod fransk wildcard

22. seedede Karolina Pliskova (CZE) var den eneste af de seedede, som udover Sharapova havde besvær med at komme videre til 3. runde, da hun måtte bruge 3 tætte sæt på at vinde 7-5, 5-7, 6-4 over (182) Oceane Dodin (FRA).
Måske er Pliskova ved at være mør efter mange kampe i starten af sæsonen, hvor hun nåede finalen i Sydney.
Det får vi svar på, når hun i næste runde møder 10. seedede Ekaterina Makarova (RUS), som vandt 6-4, 6-4 over (44) Roberta Vinci (ITA), der forrige sæson var oppe og snuse til top 10.

Alle tilbageværende seedede videre

3. seedede Simona Halep (ROU) viste, at hun er helt klar til at spille med om titlen, da hun i suveræn stil vandt 6-2, 6-2 over et af de lokale håb (68) Garmila Gajdosova (AUS)
Det samme gælder 7. seedede Eugenie Bouchard (CAN), som vandt 6-0, 6-3 over (70) Kiki Bertens (NED).

14. seedede Sara Errani (ITA) er også videre efter besvær i 1. sæt mod (66) Silvia Soler-Espinosa (ESP) 7-6(3), 6-3.
21. seedede Peng Shuai (CHN) er sikkert videre efter 6-1, 6-1 over (46) Magdalena Rybarikova (SVK).

Både (141) Lucie Hradecka, (71) Julia Goerges (GER), (79) Yanina Wickmayer (AUT), (36) Caroline Garcia (FRA), (104) Carina Witthoeft (GER), (39) Irina-Camelia Begu (ROU) og Yaroslava Shvedova (KAZ), som alle havde slået seedede spillere ud i 1. runde, er videre til 3. runde.

(69) Kristina Mladenovic (FRA), som havde sendt (28) Sabine Lisicki (GER) ud, tabte 6-7(3), 6-7(6) til (258) Bethanie Mattek-Sands (USA), som har smidt krigsmalingen men beholdt de lange strømper.

Forrige artikelAustralian Open: Tim Smyczek havde Nadal i sækken
Næste artikelAustralian Open: Wozniacki vs. Azarenka på TV torsdag kl. 0900
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.