En af de største talenter lige nu i tennisverdenen er svenske Elias Ymer. Og selvom den 18-årige svensker endnu kun er nr. 212 på verdensranglisten, så er kæmpetalentet trådt ind på verdens scenen allerede ved årets start i Australian Open. Elias Ymer vandt nemilg de 3 kvalifikationskampe der gav adgang til Australian Open.

Første runde bød på en svær modstander i Go Soeda, Japan der er nr. 92 på verdensranglisten. Den 30-årige japaner fik ørerne i maskinen i første sæt som Ymer vandt 6-1.

Den rutinerede japaner vendte spillet i andet sæt og kom foran 3-0, men Elias Ymer opgav ikke og udlignede til 3-3. Soeda holdt dog fast og vandt andet sæt 6-4,

Elias Ymer lod sig ikke slå ud af det og snuppede tredje sæt 6-4. Her er det at Grand Slam viser sig så anderledes end andre turneringer blandt andet fordi der spilles bedst af fem sæt. Det er en helt anden mental slidstyrke man skal besidde og er man ikke vant til det, taber man. Elias Ymer måtte i fjerde og femte sæt se sig slået med 3-6,3-6. Hel affæren endte således i japansk favør med cifrene 1-6,6-4,4-6,6-3,6-3.

Men Elias Ymer fik vist at han er kommet for at blive i rampelyset. Egentlig syntes Elias’ etiopisk fødte far  at han skulle løbe langdistance løb, som det ligger etiopierne nær. Men Elias og hans tre år yngre Mikael insisterede på at spille tennis.

Det blev indledningen til en hård men beslutsom vej mod toppen. Elias og Mikael blev kørt rundt til turneringer i Sverige  af deres far i en gammel faldefærdig bil. Og da de ikke havde råd til at indlogere sig på hoteller, fandt de campingpladser hvor de sammen med deres far sov i telt. Faderen der hedder Wondwosen Ymer vidste godt at det ikke var optimalt at de måtte køre langt og måske endda sove i bilen. Deres modstandere havde meget bedre betingelser. Men de to brødre fejede alligevel gulv med deres modstandere og i dag spås de til at blive de næste verdensstjerner i Sverige.

Vi glæder os til at følge dem. Og lige nu er Elias Ymer godt igang med at indfri forventningerne.

Forrige artikelITF Hamburg: Nikolaj Katic slår Deckers (NED)
Næste artikelAustralian Open: Tim Smyczek havde Nadal i sækken
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.