Jimmie48. Vi er nu nået til kvartfinalerne i årets første slamturnering Australian Open – ja det vil sige kun den nederste halvdel af drawen, så det er den, jeg vil beskrive lidt. Jeg koncentrerer mig om de to bedst kendte spillere, nemlig Naomi Osaka, der vandt US Open i 2020, og Simona Halep, der bl.a. har vundet Roland Garos. Nederste del af drawen har været den vanskeligste – efter min mening- fordi mange store spillere var placeret der.

Simona Halep havde ikke spillet siden French Open, der lidt usædvanligt blev afholdt i september p.g.a. Corona. Dette lange stræk uden kampe har været gældende for de fleste af topspillerne – ja andre som Bianca Andeescu over et år. Og i begyndelsen af turneringen var det også flere gange med besvær de højt rangerende spillere havde lidt problemer med at finde formen. Det udlignedes dog henad vejen, så vi har to ikke specielt overraskende spillere blandt de to kvartfinaler i nederste del – nemlig Simona Halep og Naomi Osaka. Lad os begynde med Simona Haleps vej til kvarten.

I første og anden runde røg hun ud i et par lokale krigere – først Cabrera der var en overkommelig start.

Så fulgte en noget mere dødsensfarlig kamp mod Tomljanovic der voldte Halep store problemer. Halep måtte ud i 3 sæt, og hun var ikke langt fra at tabe kampen, da hun var bagud 2-5 i tredie sæt, før nerver og upræcise slag gjorde det surt for australieren.

Halep var nu blevet trænet godt igennem og havde fundet et højt niveau. Tredie rundes modstander var russeren Kudermetova. Her får I lidt højdepunkter fra kampen:

Fjerde runde var en gentagelse af fjerde runde i French Open, hvor hun også mødte rundens modstander den polske teenager Iga Swiatek. Det blev en tresætter med et blændende spil af Iga i første sæt, men så ændrede Halep sit spil en anelse, bl.a. ved at trække sig lidt længere tilbage på banen, og det gjorde at Swiatek lavede mange uprovokerede fejl, som I kan se på nedenstående statistik

Den anden spiller jeg vil beskrive er verdens bedst betalte tennisspiller i 2020 Naomi Osaka fra Japan- joh den er god nok, hun tjente mere end Serena i 2020. Det er nok den spiller, der har fået den sværeste lodtrækning i årets Australian Open. Publikums darling og især efter en hændelse i tredierundekampen mod Jabeur, men det kommer vi til. Hun har japansk pas, men er bosat i Californien USA. 23 år og allerede 3 dobbelt slamvinder – sidst US Open 2020. Hendes vej til kvarten er forløbet således

I første runde mødte hun russeren med det lidt bøvlede navn Pavlyuchenkova, der ikke voldte de store problemer for den sikkert spillende Naomi

Så fulgte et møde med franskdamen Caroline Garcia, der ikke havde en chance mod en stadig mere velspillende Osaka. I kan også se et referat af kampen i et Australsk blad.

Tredie runde var mod en særdeles velspillende Ons Jabeur, der også er en af de kommende storspillere – også en af Osakas bedste veninder, så derfor var der knus, da kampen var overstået med endnu en sejr til Osaka

I løbet af kampen opstod der en rørende scene, hvor Naomi Osaka reddede en sommerfugl fra en værre skæbne – her er videoen:
Naomi redder en sommerfugl – tryk linket

Fjerde runde var en kamp mod en af de store i form spillere Muguruza fra Spanien, der i sine første kampe havde jordet modstanderne – det kunne også have gået sådan, hvis ikke Oska oppede sit spil i tredie sæt:

Simona Halep har lagt billet ind på et møde med Serena Williams – igen en blockbuster kamp.
Naomi Osaka skal møde en tricky spiller den 35 årige Su Wei Hsieh fra Taiwan. Hsieh kan være næsten umulig at spille imod, hvis alt kører som det skal for hende. Så pas på Osaka.

Forrige artikelITF Grenoble: Ingen ranglistepoint til Clara Tauson trods 2 sejre
Næste artikelTurneringer uge 7: Ny W25 udfordring til Clara Tauson mens WTA og AO fortsætter i Melbourne
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.