Jimmie48: Finalen mellem Naomi Osaka og Jennifer Brady i årets første slam hos kvinderne – Australian Open – stod i dag mellem 2 spillere, der har kæmpet sig vej i hver sin halvdel, der måske på papiret ikke så lige lette ud. Således var den nederste halvdel nærmest en danger zone fra første runde (se min artikel om øverste halvdel for beskrivelse af Bradys vej til finalen). Naomi Osaka, der vandt AO i 2019, havde følgende vej til finalen: 1.runde Pavlyuchenkova 61 62, 2. RUNDE c. Garcia 62 63, 3.runde O.Jabeur 63 62, 4.runde Muguruza 46 64 75 – hvor hun var nede med matchpoint, Kvartfinalen S.Hsieh 62 62 og semifinalen, hvor hun slog Serena Williams 63 64. Så der var store forventninger til at Osaka ville vinde sin fjerde titel. Og det gjorde hun på bedste vis i en rigtig flot spillet finale af begge spillere.

Spillerne på vej

Første sæt blev åbnet med stil af Osaka, der servede 3 esser for at vise – her kommer jeg. Brady havde straks problemer, men overlevede og vandt sit første parti, men måtte overgive sig i det næste – 3-1. Begge spillere servede hårdt og gik til grænsen kampen igennem, med de fejl der måtte komme deraf. Mistede spillerne første serven var sandsynligheden for, at tabe pointet stor. Der var gennem hele sættet stor variation i spillet, og efter Brady brød tilbage, fulgtes spillerne ad til 5-4 til Osaka, og med mange velspillede dueller. Brady skulle serve for at holde sig inde i kampen, men her viste Naomis koldblodighed og erfaring at være udslagsgivende. Fra at være foran 40-15 måtte Brady se sig sig slået af Osakas kontraspil og en dobbeltfejl. 6-4 til Osaka.

Osaka bryder og Brady bryder straks tilbage

Osaka tager første

Statistik

Andet sæt stod i Osakas tegn, og hun kom foran ved 2 servegennembrud til 4-0, men tallene er misvisende, for kampen var yderst velspillet af Brady, der bare mødte en spiller, der var en gran bedre. Ved 4-0 kunne man tro at Brady havde opgivet, men hun fik i det efterfølgende Osaka parti et af breakene tilbage i et yderst fejlbehæftet Osaka parti – 4-1 – og 4-2 efter et rent serveparti af Brady. Der fulgte nu 3 partier hvor Brady konstant udfordrede Osaka, men det var forgæves, og Osaka kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med sin fjerde slamtitel. Velspillet kamp de damer. Held og lykke til begge spillere.

Osaka on a mission

Koncentration

Oska bryder igen

Aldrig give op

Nok et parti

Osaka vinder

Sådan reagerer man

Osaka skinner

Kampens statistik

Sådan går det når Osaka når kvartfinalen i en slam

Lidt af Bradys tale

Osaka vandt – I kan klikke videre og læse mere

Lidt af Osakas tale

Og lidt mere

Forrige artikelW25 Altenkirchen: Clara Tauson i semifinale efter walkover og 13 esser i kvartfinalen
Næste artikelW25 Altenkirchen: Clara Tauson forhindrer rent schweizisk finaleopgør
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.