Bortset fra 4 afværgede tyske break-muligheder, da første sæt blev sikret, havde Clara Tauson kontrol over tingene, da hun efter 13 serveesser spillede sig i semifinalen

Da 18-årige Clara Tauson vandt sin første kamp ved W25 AK Ladies Open i Altenkirchen voldte det større besvær end ventet mod 17-årige Nastasja Schunk (GER), der havde fået wildcard til turneringen.

W25 Altenkirchen: Clara Tauson videre fra 1. runde med større besvær end ventet

I 1/8-finalen havde Clara dog uventet lidt besvær mod 19-årige Maja Chwalinska (POL), som Clara dog hidtil har haft krammet på efter sejre i alle 3 hidtidige indbyrdes opgør, men polakken havde problemer med en skade i den ene arm, og derfor meldte hun afbud til kampen, som Clara derved vandt på walkover.

Mens Clara fik en ekstra fridag blev hendes næste modstander fundet i 1/8-finalen mellem den 18-årige vinder af Wimbledon junior-titlen 2019, Daria Snigur (UKR) og 21-årige Jule Niemeier (GER), der i 1. runde kvitterede for et wildcard ved at besejre 4. seedede no. 123 Ysaline Bonaventure (BEL).

Niemeier, der er no. 271 på WTA-ranglisten, vandt overraskende komfortabelt 6-3, 6-1 over den talentfulde ukrainer, og da de øvrige tyske spillere blev sendt ud af turneringen, hvilede de tyske forhåbninger på Niemeirs skuldre (citat: “Die deutschen Hoffnungen ruhen von nun an auf den Schultern von Jule Niemeier”)

,

De danske forhåbninger til Clara Tauson blev styrket allerede i kampens 3. parti, da Clara havde break-mulighed ved 30-40, men Niemeier afværgede med et servees, men Clara fik endnu en mulighed efter tysk dobbeltfejl, hvorefter Clara med en skarp serve-retur pressede tyskeren til en fejl.

Da Niemeier senere servede ved 3-5 for at blive i sættet, havde Clara sætbolde ved 15-40, men tyskeren afværgede den første med en vinder, og på den næste sendte Clara servereturneringen i nettet, hvorefter Niemeier fulgte 1. serven op ved at presse Clara til en fejl, og efter endnu en servereturnering i nettet holdt tyskeren sig inde i sættet.

Da Clara servede for sættet ved 5-4, kom hun bagud 15-30 efter et sjusket forsøg på en stopbold, der havnede i nettet, og det blev 15-40, da Niemeier lagde en returnering i fødderne på Clara og fremtvang en fejl.
Den første break-mulighed blev afværget, da en tysk forhånd longline blev for lang, og den næste med et es, der faldt på et velvalgt tidspunkt.
Niemeier fik endnu en break-mulighed efter en kæmpestor dansk afbrænder ved nettet, men en servereturnering efter dansk 1. serv havnede i nettet, hvorefter tyskeren fik en 4. break-mulighed efter en cross vinder fra baghånden efter en kort bold, men igen fandt Clara et es frem på et velvalgt tidspunkt.
En fremprovokeret fejl betød dansk sætbold, som blev afgjort efter tysk fejl på servereturneringen, og dermed lykkedes det – trods 4 tyske break-muligheder – at vinde 1. sæt 6-4.

Niemeier indledte 2. sæt med at holde serv, hvorefter Clara ved 30-15 i egen serv satte en fræk 2. serv med et es i T’et, og ved 40-30 udlignede hun til 1-1 med endnu et es.
Da Niemeier havde bragt sig foran 2-1, troede Clara at hun derefter indledte sit eget serveparti med endnu et es, men i stedet vandt hun duellen med en longline vinder, som blev fulgt op med endnu et es i T’et på 2. serven og en servevinder til 40-0, og hun afsluttede partiet til 2-2 med en skarp udad-skruet serv, som fremtvang fejl på returneringen.

Den første reelle åbning i 2. sæt opstod, da Niemeier 2 gange i træk bag 2. serven sendte returneringerne fra Clara for langt, og ved 15-30 blev tyskeren presset til endnu en fejl til 15-40, og den første break-mulighed i sættet blev udnyttet, da tyskeren blev passeret ved nettet til 2-3.

Resten af kampen blev udvekslet blanke servepartier, hvor ingen af spillerne vandt et eneste point i modstanderens servepartier, og den matematisk konsekvens af den udvikling blev, at Clara vandt kampen 6-4, 6-4 efter en kamp, hvor især serven – med hele 13 esser – fungerede for Clara, der kun for alvor var presset, da hun måtte afværge 4 break-muligheder ved 5-4 i 1. sæt.

Claras modstander i semifinalen bliver 22-årige no. 287 Susan Bandecchi (SUI), der i kvartfinalen vandt over 7. seedede no. 139 Viktoriya Tomova (BUL) 6-2, 2-6, 6-2.
Clara vandt deres hidtil eneste indbyrdes opgør 6-4, 6-1 i 1. runde ved W60 turneringen i Meitar i Israel, hvor Clara også vandt titlen, men på grund af nogle regelfortolkninger fik hun ikke godskrevet de 80 point, som optjenes til WTA-ranglisten, hvor Clara i så fald havde været rangeret ca. 20 pladser højere.

Den anden semifinale bliver et rent schweizisk anliggende mellem 6. seedede Viktorija Golubic, der i sidste uge vandt titlen ved W25 i Grenoble, og no. 301 Simona Waltert, der ligesom Bandecchi er videre fra kvalifikationen.

Den rent schweiziske semifinale afvikles lørdag kl. 1300 og tidligst kl. 1500 følger kampen mellem Clara og den tredje schweizer.

Begge kampe kan følges på livestream fra ITF – https://live.itftennis.com/en/live-streams

 

 

 

Forrige artikelRang- og Entrylister uge 7->: Clara Tauson på WTA kval-lister i både Frankrig og Mexico
Næste artikelAustralian Open 2021: Osaka vinder sin 4de slamtitel
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.