Der var lagt op til schweizisk festuge med 3 landsmænd i semifinalen, men Clara Tauson sikrede, at der også bliver dansk deltagelse i søndagens finale

I Tennisavisens omtale fra kvartfinalerne ved W25 AK Ladies Open i Altenkirchen var der af naturlige nationale årsager størst fokus på, at Clara Tauson spillede sig videre til semifinalen.

W25 Altenkirchen: Clara Tauson i semifinale efter walkover og 13 esser i kvartfinalen

Kvartfinalen kunne følges på livestream, og hvis man ikke nåede at se kampen direkte, er der herunder muligheder for et gensyn.

På arrangørernes facebook-side var fokus dog vendt mod deltagerne fra Schweiz under overskriften “Schweizer Festspiele in Altenkirchen”, idet de schweiziske spillere brillierede i en grad, så Clara er den eneste deltager i semifinalerne udover 3 fra Schweiz.

I den første semifinale mødtes 6. seedede Viktorija Golubic, som i sidste uge løb med titlen ved W25 i Grenoble, og 20-årige Simone Waltert, der for 3 uger siden vandt en W15 titel i Manacor på Mallorca.
Waltert var seedet 1 i Manacor, men både i sidste uge i Grenoble og i Altenkirchen rakte hendes rangering som no. 301 kun til kvalifikationen.
I Grenoble slap hun dog ikke videre fra kvalifikationen, men til gengæld indledte hun en sejrsstime i Altenkirchen med 2 overbevisende sejre i kvalifikationen, og hun fulgte op med sejr 6-1, 6-3 i 1. runde over 5. seedede no. 128 tamara Korpatsch (GER) og 6-4, 6-4 over no. 345 Yuriko Miyazaki (JPN).
I kvartinalen mødte hun no. 258 Maryna Zanevska (BEL), der i Grenoble havde sendt Clara ud i kvartfinalen 7-6(4), 6-3, og hun vandt ligeledes 1. sæt i tiebreak (7-3) mod Waltert, der dog gik videre alligevel, da belgieren trak sig ved 0-1 i 2. sæt.

Waltert fortsatte sejrsrækken mod sin landsmand med en overraskende komfortabel sejr 6-4, 6-2 og hun er dermed videre til finalen.
Kampen mellem de 2 schweizere kan ses herunder.

Herefter var det op til 22-årige no. 287 Susan Bandecchi, om søndagens finale skulle være kulminationen på den schweiziske festuge, men det ville dog kræve en større overraskelse mod 8. seedede Clara Tauson, som flere gange har vist sit store potentiale, bl.a. da hun i 1. runde ved French Open vandt 9-7 i 3. sæt over Jennifer Brady, som netop i dag har spillet finale i Australian Open.

Bandecchi lod sig dog ikke påvirke af, at hun var undertippet, og især i 1. sæt var det flere gange schweizeren, der svingede taktstokken, og allerede i kampens start havde hun break-mulighed ved 30-40, og selvom Clara afværgede første gang, blev hun alligevel brudt efter en schweizisk vinder og efterfølgende en bold på linjen, og hun fortsatte med at presse Clara til en række fejl, da hun efter 40-0 og 40-15 understøttede sit break til 2-0.

Clara arbejdede sig dog ind i kampen, da hun med en smule besvær holdt serv til 1-2, og hun var med til 40-40 i schweizerens næste serveparti, hvorefter Clara vandt sit næste serveparti sikkert efter 40-0 og 40-15.
Åbningen til at komme helt med i sættet opstod, da Clara med 2 vindere i træk havde break-muligheder ved 15-40 i schweizerens næste serveparti, og selvom begge muligheder blev afværget, fik Clara alligevel udlignet til 3-3, da en bold på modstanderens baglinje fremprovokerede en fejl.

Selvom Clara derefter førte 30-0 i egen serv, havde hun stadig ikke fuld kontrol over kampen, da Bandecchi igen tog initiativet, og efter et par danske fejl brød hun igen serven til 4-3, men straks efter var hun bagud 0-40 i egen serv efter et par danske vindere, og selvom de 2 første break-muligheder blev afværget med en vinder og et servees, brød Clara tilbage til 4-4, da Bandecchi sendte Claras servereturnering i nettet.

Sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Clara holdt sin serv hele vejen, hvorimod hun sikrede sit første mini-break til 2-4, da hun i en presset situation i forhånds-hjørnet sendte en cross vinder forbi sin modstander, og med endnu et minibreak sikrede Clara sig sættet 7-3.

Begge indledte 2. sæt med at holde serv, hvorefter Clara fik sin første break-mulighed efter en mislykket schweizisk stopbold, hvorefter en slagudveksling blev afsluttet med en dansk longline vinder med baghånden til dansk føring 2-1.

I de næste partier fornemmedes det, at Clara virkede afslappet og slog mere frit til boldene, med det resultat at Bandecchi konstant var under pres, og efter et rent dansk serveparti blev schweizeren brudt igen til en afgørende dansk føring på 4-1.
Der kom dog grus i maskinen, da Clara efter et par fejl kom bagud 0-40 i egen serv, og selvom hun reducerede til 30-40 efter en vellykket stopbold og et es, tog Bandecchi det ene break tilbage med en cross vinder fra forhånden, og spændingen om udfaldet var stadig intakt, da hun derefter holdt serv til 3-4, og momentum var tilsyneladende ved at skifte.

I det næste serveparti var Clara ved 30-30 presset til det yderste i forhånds-hjørnet, men med en feberredning longline passerede hun modstanderen og satte bolden helt nede i hjørnet af banen, og hun afsluttede partiet med en cross vinder fra forhånden og bevarede forspringet til 5-3.

Clara havde derefter matchbold efter en schweizisk dobbeltfejl ved 30-30, men Bandecchi fik alligevel reduceret til 4-5, men Clara holdt hovedet koldt, da hun servede for kampen, og efter et es til 40-15 blev sejren sikret på den efterfølgende matchbold med cifrene 7-6(3), 6-4.
Kampen kan genses herunder.

Finalen mod Simone Waltert kan følges søndag kl. 1300 på livestream fra ITF – https://live.itftennis.com/en/live-streams

Forrige artikelAustralian Open 2021: Osaka vinder sin 4de slamtitel
Næste artikelW25 Altenkirchen: Clara Tauson genfandt “easy power” og vandt sin niende professionelle titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.