Efteråret står i de asiatiske tennisturneringers tegn. Og ”The Asian Swing” som ATP og WTA kalder turneringerne. Og det er allerede ”The asian swings” anden uge. I sidste uge blev der spillet der spillet to turneringer i ATP regi, nærmere betegnet i Kuala Lumpur, Malaysia og Shenzhen i Kina. Hos kvinderne begyndte det at ”swinge” på asiatisk manér i Tokyo, Japan i sidste uge.

I de senere år har asiatiske turneringer fået større og større betydning

Nu er det så både hos herrerne og damerne hovedsagelig i Kina det foregår, nemlig China Open. Et kolossalt stort tennisarrangement som kineserne stiller på benene. Det spilles på det nationale Tennis Center for Kina, og det er tæt på at være et vidunder. Centret blev bygget i forbindelse med OL i Beijing i 2008 og Center Court kan rumme 15.ooo tilskuere, i daglig tale kaldt ”the diamond court.” Udefra ligner det mondæne tennisstadion da også en diamant.

Turneringen blev første gang holdt i 1993 for mænd. Og her var det en amerikaner med kinesiske aner der dominerede. Michael Chang vandt turneringen 3 gange i træk. Turneringen stoppede midlertidigt i 1998. I 2004 genoptog man turneringen og hos mændene var det Novak Djokovic, Serbien der har sat sit præg på turneringen hvor han har vundet 4 gange.

Caroline Wozniacki vandt China Open i 2010

Hos kvinderne er Turneringen interessant, set med danske øjne fordi Caroline Wozniacki vandt turneringen i 2010. Hos kvinderne genoptog man faktisk turneringen før herrerne gjorde, nemlig i 2000. Endnu er der ingen der har domineret turneringen. Der er kun Svetlana Kuznetsova; Rusland og Serena Williams, USA der har vundet turneringen to gange.

Dansk tennishistorie i Japan Open: Kenneth Carlsen vandt i 2002

Herrerne har en turnering mere at gøre sig i denne uge på ATP niveau. Nemlig Rakuten, Japan Open. Faktisk var Japan Open den første turnering på det niveau i Asien, idet den startede allerede i 1972. Og der er også lidt glorværdig dansk tennishistorie omkring den turnering, for Kenneth Carlsen vandt denne turnering i 2002 da han i finalen slog Magnus Norman, Sverige.

I starten af Japan Open spillede både herrer og damer i turneringen, men i 2008 valgte man at starte Toray Pan Pacific Open, en WTA turnering der spilles et par uger før.

”The Asian Swing” består for herrernes vedkommende af Shenxhen Open, Malaysia Open, China Open, Rakuten Japan Open og Shanghai Rolex Masters.

For damernes vedkommende spilles der i Hong Kong Tennis Open, Guangzhou International Women’s Open, Kia Korea Open, Toray Pan Pacific Open, Dongfeng Motor Wuhan Open, China Open, Japan Open, Tianjin Open og endelig spilles WTA finalerne I Singapore.

Forrige artikelPortræt af Alexander Zverev – Den nye Boris Becker er tysk spitzenklasse
Næste artikelCaroline Wozniacki: Verden står åben for 2015-sæsonen
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.