Han bliver allerede kaldt den nye Boris Becker, og med sine bare 17 år er forventningspresset på unge Alexander Zverev ikke til at tage fejl af.

Den unge tysker har allerede vundet de tyske tennisfans´ hjerter, og med sin store vilje og karisma er der ingen tvivl om, at det kan blive til noget rigtig stort for Zverev.

Springet fra junior til seniortennis er indtil videre gået over al forventning, men der er stadig meget at lære for den unge tysker, da går i fodsporerne på storebror Mischa Zverev, hvis karriere delvis er blevet spoleret af skader.

Verdens bedste junior

Yngste Zverev understregede tilbage i januar, at han så absolut er en man skal holde øje med i fremtiden. Her hjemtog han juniortitlen ved Australian Open, efter en suveræn finalesejr, og lå indtil juni i år nummer 1 på junior verdensranglisten.

En position han gerne ville have forsvaret ved årets Wimbledon. Men held i uheld har næsten aldrig været tydeligere. Zverev fik nemlig ikke tilmeldt sig, og da han efterfølgende måtte sande, at han heller ikke blev tildelt et wildcard måtte han se andre veje.

Det gjorde han ved at stille op i Challenger-turneringen i Braunschweig. Her kvitterede den unge tysker med at gå hele vejen og tilmed blive den yngste spiller nogensinde til at vinde en Challenger. Det blev startskuddet til et tidligt gennembrud, der for alvor fik slået Zverevs navn fast som en af de mest lysende stjerner.

Begejstring i Hamburg

Efter titlen i Braunschweig var der allerede store forventninger til Zverev i Stuttgart, hvilket han dog selv forsøgte at nedtone.

[quote_box_center]”Jeg prøver ikke at lade mig rive med – det er også en vigtig del af at lære overgangen fra junior til senior”, fortæller Zverev i et interview med New York Times ovenpå titlen i Braunschweig, der ikke gik ubemærket hen.[/quote_box_center]

Det blev da også til et nederlag i første runde i Stuttgart til Lukas Rosol, hvorefter turen gik videre til Hamburg, hvor både han selv og storebror, Mischa, er født og opvokset.

[quote_box_center]”Det er en stor ting at få lov at spille på hjemmebane i Hamburg. Jeg havde nok håbet på det ville ske på et tidspunkt, men ikke allerede”, understreger Zverev, og uddyber, at der ikke hersker tvivl om, at Hamburg har en speciel plads i hjertet.[/quote_box_center]

Og det fik hjemmepublikummet at mærke. Zverev startede turneringen ud med at rundbarbere Robin Haase og afgav kun to partier, og begejstringen var til at få øje på. Men at han skulle fortsætte i samme stil indtil semifinalen var der nok ikke mange der havde regnet med – inklusiv hovedpersonen selv.

[quote_box_center]”Jeg tror det ville være en drøm for de fleste. Jeg havde ikke forestillet mig at jeg kunne nå en semifinale her. Jeg tror bare jeg tog det en kamp ad gangen og nød hvert eneste parti”, forklarede Zverev, der trods et stort nederlag til David Ferrer i semifinalen, var mere end tilfreds med sin præstation.[/quote_box_center]

Fremtidens mand

At tyskerne allerede har taget Zverev til sig og udråbt ham som den nye Boris Becker kommer næppe som en overraskelse. I en alder af bare 17 år er det de færreste spillere i nutidens tennis, der har præsteret det samme som Zverev. Men når det er sagt, så har han stadig meget at lære. Det understreger flere eksperter, der også peger på Zverevs temperament, som noget der skal tages alvorligt.

[quote_box_center]”Det gælder vel i princippet de fleste unge spillere der kommer fra junior til senior. Der er næppe nogen der er fuldkommen, slet ikke mentalt, og det kan tæt være en af de største udfordringer, og desværre også tit det der kan være en stopklods. Det er dog ikke tilfældet med Alex, han skal bare arbejde med det, for selvom vi så ham fra sin bedste side i Hamburg spillemæssigt, så havde han også sine udfordringer med sin opførsel”, understreger den tidligere tyske Davis Cup-spiller Alex Waske, der bl.a. arbejder med Tommy Haas.[/quote_box_center]

Men trods det faktum, at der er plads til forbedringer, så ændrer det, i Waskes optik, ikke på at han er fremtidens mand.

[quote_box_center]”Det er længe siden vi har haft en spiller der er slået igennem i så ung en alder. Nu skal vi selvfølgelig lige se hvordan han håndterer resten af sæsonen, men hvad han har leveret indtil nu har været imponerende”, uddyber Waske.[/quote_box_center]

Planen for resten af sæsonen for Zverev kendes endnu ikke, da den skal justeres efter et lidt uventet gennembrud. Man kan dog roligt regne med, at det ikke er det sidste man har set til Zverev i indeværende sæson, og han går utvivlsomt en stor karriere i møde.

Forrige artikelTV-kampe: WTA og ATP China Open og ATP Rakuten Japan Open fredag
Næste artikelATP og WTA: ”The asian swing” er i fuld gang
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.