Med sejren over Andy Murray, England i finalen i Miami Open skrev verdens nr. 1, serberen Novak Djokovic endnu engang tennishistorie.

Djokovic vandt i tre sæt med cifrene 7-6(3),4-6,6-0 og det var femte gang serberen snuppede titlen i Miami. Det var samtidig tredje gang at han laver “the double” hvor han vinder både i Indian Wells og Miami i samme sæson. Han cementerede simpelthen at han er verdens bedste tennisspiller på herresiden lige nu.

Kampen var meget spændende i første sæt og bølgede frem og tilbage med to breaks til hver af spillerne. På de vigtige points var Djokovic klar og vandt tiebreaken ukompliceret.

Andet sæt var Murrays. Her var det ham der slog til på det rigtige tidspunkt og vandt sættet 6-4. Men i tredje sæt gik kampen kun en vej og Djokovic vandt sættet 6-0. Det var Djokovic’s syvende sejr i træk over Murray. Det lidt besynderlige var at når man talte vundne bolde for begge i hele kampen, vandt Djokovic kun 7 bolde mere end Murray. Men det understreger faktisk Djokovic’s evne til at vinde de vigtige points.