Karen Barbat har spillet sig i hovedturneringen ved $25.000 turnering i England som forberedelse til FED Cup i næste uge

Karen Barbat deltager i ugen efter Påske i $25.000 turneringen Aegon GB Pro-Series Barnstaple i England, inden Danmark i næste uge spiller FED Cup i Montenegro, hvor holdkaptajn Kenneth Carlsen 13. april tager endelig stilling til, hvilke 4 spillere der skal skrives på holdkortet.
Selvom der er nævnt 4 navne på Fedcup’s hjemmeside, pointerer Kenneth Carlsen, at beslutningen først træffes 13. april, hvor der også trækkes lod om puljerne.

Karen Barbat sørgede med en sejr i kvalfinalen i Barnstaple for, at hendes navn fortsat er blandt favoritterne til spille ved FED Cup.
Karen var på grund af sin rangering som no. 636 2. seedet og dermed oversidder i 1. runde af kvalen, og derfor gik hun direkte i kvalfinalen, hvor hun vandt sikkert 6-1, 6-1 over  Nency Chipan (FRA).

Turneringen spilles på hardcourt, og det er derfor ikke den mest optimale forberedelse til FED Cup på grus, men hovedformålet er uden tvivl at sørge for at få kamprutine, inden det går løs i Montenegro.

Tilføjelse 6. april kl. 1740:
Efter lodtrækning til hovedturneringen møder Karen i 1. runde no. 326, 18-årige Rebecca Sramkova (SVK), som for et par uger siden tabte 1-6, 2-6 til (273) Sofia Arvidsson (SWE) i Croissy-Beabourg.
I februar var Rebecca Sramkova i finalen i $50.000 turneringen i Kreuzlingen, Schweiz, hvor hun tabte i finalen til (157) Olga Govortsova (BLR).
Forinden havde hun været gennem kval, og på vej til finalen havde hun vundet over (128) Ons Jabeur (TUN), som Caroline Wozniacki forleden havde besvær med at slå i Indian Wells.
I kvartfinalen vandt hun over (214) Andrea Hlavackova (CZE) og i semifinalen over (259) Jelena Ostapenko (LAT).