Lad os først slå fast. Det har været en fremragende uge for Frederik Løchte Nielsen ved $50.000 challenger turneringen i Champaign, USA. Så selvom Frederik tabte dagens kamp til storfavoritten Adrian Mannarino, Frankrig med 2-6,2-6, så må det, når nederlaget er sunket ned, være dejligt for det danske tennises.

Kampen blev på Mannarinos præmisser, selvom Frederik spillede som han skulle. På dagen mødte han en bedre spiller. Mannarino havde et returspil der var helt i klasse med Frederiks. Og det blev meget afgørende at Mannarino vandt rigtig mange points på sin anden serv. Hvorimod Frederik blev hårdt sraffet på sine andenserver. Det førte reelt til at Mannarino tilkæmpede sig 9 break points, hvor Frederik kun fik et break point.

Mannarino spillede kampen igennem klogt og lod sig ikke slå ud af Frederiks guddommelige returneringer, men holdt fast i sit spil. Han udnyttede tværtimod farten i Frederiks returneringer til vinderslag. Mod slutningen af kampen fik Frederiks sit breakpoint og det var det eneste parti i kampen hvor Mannarino rystede lidt på hånden,

Men kommentatoren på Livestream udtrykte meget godt, at Frederik har bevist at han kan spille på det her niveau uge efter uge. Det fantastiske ved Frederiks turné i USA, er hvordan Frederik vundet kommentatorers og publikums gunst ved imødekommende og åbenhjertige tilgang til det hele.

Vi tillader os trods nederlaget at sige endnu et tillykke til Frederik og en stor tak for endnu en stor tennisoplevelse.

Forrige artikelITF Helsinki: Karen Barbat taber semi-finalen
Næste artikelATP Barclays World Tour Finals: Djokovic mod Federer i finalen
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.