Ved ATP finalerne i London kunne Novak Djokovic tjekke ind til finalen efter den mest jævnbyrdige kamp han har spillet indtil videre. Og dog fusede spændingen ud til sidst.

Mod Kei Nishiskori, Japan åbnede Djokovic som han plejede og vandt første sæt 6-1. Men så havde japaneren åbenbart tænkt sig at lege med, for det var en helt anden Nishikori der kom ud til kampen. Der er sikkert nogen der vil sige at Djokovic spillede ringere. Men Nishikori udnyttede det under alle omstændigheder og tog andet sæt 6-3.

Men så var der heller ikke mere “mr. nice guy” fra Djokovics side. Han uddelte simpelthen et “æg” til japaneren, 6-0. Værs’go og tak for kaffe. Det var den kamp.

Var der manglende spænding i opgøret mellem Djokovic og Nishikori, så var der smæk for skillingen i opgøret mellem Roger Federer, Schweiz og hans landsmand, Stan Wawrinka. De to er bare fantastiske tennisspillere. De er sådan en slags tennisspilets schweizerknive (ja, okay), der er ikke den ting de ikke kan gøre på en tennisbane.

Det blev en regulær gyser mellem de schweizere. Og sejren kunne være gået til begge spillere. Og helt konkret blev denne kliché håndgribeligt bevist ved at begge spillere havde matchbolde.

Wawrinka åbnede med imponerende spil og slog Federer i første sæt med 6-4 på 35 minutter. I andet sæt kom Wawrinka under et voldsomt pres, især fordi han ikke fik nok førsteserver igennem og Federer var tæt på break flere. Det lykkedes så ved 6-5 og veteranen tog andet sæt 7-5. Og så kom dramaet,

Ved 5-4 kunne Wawrinka serve kampen hjem. Det bliver 40-30. I denne måske mest afgørende bold stormer Wawrinka til nettet for blot at blive passeret ned af linien af Federer. Nu får Wawrinka en breakbold imod som han redder. Wawrinka får to chancer mere i partiet som han misser hvorefter Federer siger tak og bryder.

Det hele ender i tiebreak. Wawrinka har på forunderlig vis samlet sig op mentalt efter at have misset de tre matchbolde. Minsandten om der ikke i tiebreaken dukker en fjerde matchbold op til Wawrinka og tigger om at blive brugt. Men Wawrinka misser en baghånd og det hele ender med at Federer snupper sejren på sin første matchbold. Uha, uha for et drama.

Ja, så spiller de jo også double i London. Brødrene Bryans, USA er helt som ventet i finalen. De slog i deres semifinale Julien Benneteau/Roger Vasselin, Frankrig med 6-0,6-3. I den anden semifinale slog Marcelo Melo, Brasilien sammen med Ivan Dodig, Kroatien det polsk svenske par, Lukasz Kubot/Robert Lindstedt med de snævre cifre 4-6,6-4 (10-6).

Forrige artikelATP Challenger Champaign: Løchte måtte bøje sig for overmagten
Næste artikelITF Junior Mexico: August Holmgren uddeler “æg”
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.