Gennem hele juniortiden har Holger Rune og Carlos Alcaraz domineret 2003-årgangen. Begge har wildcard til ATP 250 i Marbella og forventes videre fra 1. runde

Siden U12-tiden har de nu 17-årige danske Holger Vitus Nødskov Rune og spanske Carlos Alcaraz Garfia været de mest dominerende talenter i 2003-årgangen, og de har gennem årene ofte konkurreret mod hinanden, men de har også kæmpet på samme side af nettet, som det var tilfældet ved Les Petits As i 2017.

Blandt nogle af højdepunkterne i deres unge karrierer de seneste 4 år kan nævnes
2017: Holger U14 Europamester
2018: Carlos U16 Europamester (vinder over Holger i kvartfinale og Elmer Møller i finalen)
2019: Holger vinder French Open, Junior Masters og bliver no. 1 på ranglisten
2020: Carlos vinder 3 ATP Challenger titler og slutter året som no. 141 på ATP-ranglisten.
2021: Holger yngste der siden Alexander Zverev 2014 når kvartfinalen i ATP turnering

Carlos og Holger er henholdsvis no. 10 og 11 på “Race to Milan”-listen, hvor 8 spillere under 21 år dyster i ATP Next Gen Finals 9-13. november.

Andalucia Open Marbella: Challenger wildcard til Holger Rune konverteret til ATP 250

Begge supertalenter deltager i hovedturneringen til ATP 250 turneringen AnyTech365 Andalucia Open i Marbella, idet turneringens danske sponsor fik imødekommet ønsket om et wildcard til Holger, mens de 2 øvrige wildcards blev tildelt Fabio Fognini og Alexander Zverev.
Da sidstnævnte meldte afbud gik dette wildcard i stedet til Carlos, som derved slap for at spille kvalifikation.

Holger møder i 1. runde den 23-årige koreaner Soon Woo Kwon, der er no. 79 på ATP-ranglisten.
Koreaneren vandt i februar en ATP Challenger titel i Biella i Italien med finalesejr 6-2, 6-3 over det italienske supertalent 19-årige Lorenzo Musetti, der er den yngste top i 100.

Selvom Holger er væsentligt lavere rangeret som no. 317, har odds-sætterne hos bettingselskaberne alligevel Holger som oplagt favorit ved at tilbyde pengene 3.5 gange igen i tilfælde af koreansk sejr, hvilket – udover høje forventninger til Holgers evner – formentlig også skyldes, at Kwon ikke har imponeret på grus.

Hvis Holger lever op til forventningerne møder han i 1/8-finalen vinderen af det interne argentinske opgør mellem no. 106  Facundo Bagnis og no. 115 Francisco Cerundolo.
For begge gælder at Holger er nødt til at ramme et højt konstant niveau, men i så fald vil han have en realistisk mulighed for at nå endnu en kvartfinale og et muligt møde med 1. seedede no. 15 Pablo Carreno Busta.
I øverste halvdel er no. 47 Albert Ramos-Vinolas (ESP) seedet 4 og derfor oversidder.
Holger havde spanieren på hælene, da de mødtes i 1. runde ved ATP 250 i Buenos Aires, og hvis alt flasker sig, kan et revanche-opgør tidligst blive aktuelt i semifinalen.

Carlos møder i sin 1. runde en spiller fra kvalifikationen, og han vil derved – på papiret i det mindste – have en god mulighed for at avancere til 1/8-finalen mod vinderen af 6. seedede no. 64 Feliciano Lopez (ESP) og no. 118 Taro Daniel (JPN).
I en eventuel kvartfinale kan Carlos møde 3. seedede no. 25 Casper Ruud, der er oversidder i 1. runde og i 1/8-finalen møder vinderen af no. 105 Mikhail Kukushkin (KAZ) og no. 102 Gianluca Mager (ITA).
I samme halvdel findes 2. seedede Fognini, der i en eventuel kvartfinale kan møde 5. seedede no. 55 Alejandro Davidovich Fokina (ESP).

Casper Ruud, Norge
Foto: Sportsfotograf.com. – Casper Ruud

Leo Borg mod 1. seedede i kvalifikation

AnyTech365 Andalucia Open afvikles både i en ATP Challenger og ATP 250 udgave på Puente Romano Tennis Club, som blev anlagt i 1979 af legenden Bjørn Borg, der selv var leder af anlægget, indtil Monolo Santana tog over i 1983.

Den svenske legendes historiske betydning og tilstedeværelse ved turneringen har uden tvivl banet vejen for, at arrangørerne har tilbudt, at sønnen Leo Borg har fået wildcard til hovedturneringen i Challenger udgaven og til kvalifikationen til ATP 250.

Arrangørerne fremhæver, at Leo Borg forleden vandt Grade 1 juniorturneringen Brazil Open, og at junior-ranglistens no. 19 er klar til nye udfordringer.

Hovedsponsoren AnyTech365 stillede Leo Borg disse spørgsmål inden turneringens start.

  • Hvad ser du mest frem til i turneringen AnyTech365 Andalucía Open?

Jeg glæder mig til at se mit tennis-niveau. Jeg har aldrig spillet på det her niveau før, men nu får jeg chancen for at se, hvor jeg står, og samtidig spille med nogle af verdens bedste spillere.

  • Hvad betyder de to wildcards for dig?

De to wildcards betyder alt for mig. Jeg er utrolig glad for og ydmyg over, at jeg har    fået dem. Jeg vil gøre mit aller bedste i turneringen.

  • Betyder den her turnering mere for dig, fordi din far har været så stor en del af Puente Romano Tennis Club i Marbella?

Det er som en almindelig turnering. Det er selvfølgelig en rigtig stor turnering for mig, når man tænker på niveauet, men jeg vil gøre det bedste jeg kan.

  • Hvem er dit idol?

Mit idol er Rafael Nadal. Han har været mit idol så længe jeg kan huske. Jeg ser rigtig meget op til ham.

Marbella Challenger 2021
Luiz Candido/LuzPress – Leo Borg

Selvom der er et gigantisk spring niveau-mæssigt fra top 20 på junior-ranglisten til ATP Challenger, fulgte Leo ganske fint med i tempoet, da han i 1. runde ved ATP Challenger udgaven mødte 6. seedede no. 118 Taro Daniel (JPN).
Den unge svensker havde flere muligheder i løbet af kampen, men japanerens større erfaring bevirkede, at han vandt en komfortabel sejr 6-1, 6-2.

Når kvalifikationen til ATP 250 udgaven af AnyTech365 Andalucia open indledes søndag eftermiddag møder Leo i 1. kvalrunde 1. seedede no. 128 Evgeny Donskoy (RUS) tidligst kl. 1400 på Central Court, hvor der kl. 1200 indledes med finalen i ATP Challenger udgaven mellem 3. seedede no. 99 Jaume Munar (ESP) og 4. seedede no. 102 Gianluca (ITA), som begge endvidere deltager i ATP 250 udgaven.

Challenger finalen kan følges på Livestream.com/ATP, mens kvalkampene kan følges på livestream hos Bet365 og Unibet.

Forrige artikelWTA1000 Miami Open 2021: Ashleigh Barty genvinder titlen i Miami
Næste artikelTurneringer uge 14: Clara Tauson seedet 4 i Bogota. Både Frederik Løchte og Holger Rune spiller ATP 250
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.