Holger Rune havde oprindelig fået tilsagn om wildcard til ATP Challenger, men efter ønske fra dansk hovedsponsor får han i stedet wildcard til ATP 250 udgaven af samme turnering

Det er et velkendt fænomen, at arrangører af tennisturneringer ved tildeling af wildcards oftest prioriterer hjemlandets egne talenter, som man gerne vil give en chance for at optjene vigtige ranglistepoint eller prøve kræfter på højt internationalt niveau.
Et godt eksempel herpå er den 19-årige italiener Lorenzo Musetti, som har modtaget masser af wildcards, selvom han i de fleste turneringer i starten ofte måtte forlade turneringen i 1. runde, men satsningen blev belønnet, da Musetti med sejren i Acapulco over Grigor Dimitrov gjorde sin entre i top 100 kort tid efter sin 19-års fødselsdag.

ATP 500 Acapulco: Musetti ny italiensk teenager i top 100 efter 7 matchbolde mod Dimitrov

Da det efterhånden er mange år siden, at der blev arrangeret større internationale turneringer i Danmark, har dansk tennis ikke haft de store muligheder for gennem “byttehandler” at hjælpe de største danske talenter med wildcards, selvom både Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune begge har opnået både junior Grand Slams og 1. pladsen på junior-ranglisten.

Alligevel lykkedes det for Holger at få et wildcard til ATP 250 turneringen i Buenos Aires forleden, hvor han ganske vist ikke optjente point til ranglisten, men han fik alligevel vist, at han har niveauet til at være med, da han havde ranglistens no. 67 Albert Ramos-Vinolas på krogen, men i den sidste ende blev rutinen afgørende.
Ugen efter fik Holger så en ny chance med et wildcard til kvalifikationen til ATP 250 i Santiago, hvor han efter 3 sejre i kvalifikationen for alvor trådte ind på ATP scenen, da han i 1. runde af hovedturneringen vandt over Sebastian Baez (ARG).

ATP Santiago: Holger Rune træder ind på ATP scenen med maner

Efterfølgende vandt Holger i 1/8-finalen over ranglistens no. 29 Benoit Paire (FRA), og derved blev han den første siden 2014, der som 17-årig har spillet sig frem til kvartfinalen i en ATP-turnering.

Selvom Holger derved for alvor fik vist, at han kan være med på ATP 250 niveau, er det dog på ingen måde nogen garanti for, at arrangørerne af lignende turneringer står i kø for at tilbyde wildcards, da de fleste arrangører som nævnt ønsker at tilgodese egne spillere.

Alligevel kunne det undre, at Holger ikke som den naturligste ting i Verden fik tilbudt et wildcard til enten hovedturneringen eller kvalifikationen til ATP 250 turneringen AnyTech365 Andalucia Open, som afvikles i Marbella i Spanien fra 5. april, da turneringen har dansk hovedsponsor.

Holger fik ganske vist tilbudt wildcard til den ATP Challenger turnering, som afvikles ugen forinden, og hovedsponsorens danske direktør Janus R. Nielsen fremhævede i en pressemeddelelse – som er gengivet i Tennisavisen herunder – hvorfor han med opbakning fra ATP-organisationen, for andet år i træk peger på det danske stortalent Holger Rune i tildelingen af wildcards.

Holger Rune får igen wildcard til ATP Challenger i Marbella

Efterfølgende fik Tennisavisen oplyst, at Holger ikke ville få tilbudt wildcard til hverken kvalifikationen eller et af de 3 wildcards til hovedturneringen til ATP-turneringen.
Til gengæld havde arrangørerne tildelt wildcard til både ATP Challenger udgaven og kvalifikationen til ATP 250 til den svenske junior, 17-årige Leo Borg, der er søn af legenden Bjørn Borg, som i 1979 åbnede de faciliteter, hvor turneringen afvikles i Club de Tennis Puente Romano i Marbella.

Tennisavisen har – ikke mindst i lyset af at turneringen har dansk hovedsponsor – spurgt om begrundelsen for denne prioritering ved tildelingen af wildcards, hvortil Janus R. Nielsen  fremsendte denne kommentar:
For AnyTech365 Andalucia Open er det et spørgsmål om at skabe et kæmpestort sportsevent med det formål at bringe Marbella tilbage på verdenskortet. Björn Borg indviede tennisklubben i Puente Romano for mange år siden, så selvfølgelig har navnet Borg en stor betydning for hele det historiske aspekt.

Janus R. Nielsen fortæller videre:
Vi har peget på Holger Rune i tildelingen af wildcards, også til kvalifikationen til ATP 250. 
Men som det ser ud lige nu, er det ikke muligt. På den anden side kan vi heller ikke afvise, at han får et senere i turneringen.
Feltet i år er rigtig tærkt. Kig bare på Entry listen til begge turneringer. Jeg tror, det er den bedst rangerede Challenger turnering i verdenshistorien, hvor den lavest rangerede spiller er nummer 150 på ATPs verdensrangliste. Alt andet lige kan jeg fortælle, at vi glæder os enormt meget til at se Holger spille hernede igen i år.

Efterfølgende har turneringsledelsen dog tilbudt, at Holger i stedet for wildcard til ATP Challenger udgaven af turneringen får wildcard til hovedturneringen af ATP 250 udgaven af AnyTech365 Andalucia Open, som afvikles fra 5. april.

Holger har dog alligevel mulighed for at deltage i ATP Challenger udgaven, idet han foretog sign-in til kvalifikationen, hvor han er er kommet ind som Alternate.
Holger er seedet 2 i kvalifikationen, hvor han søndag tidligst kl. 15 møder 25-årige David Pichler (AUT), der er no. 485 på ATP-ranglisten.

I tilfælde af sejr møder Holger i kvalfinalen 6. seedede no. 359 Michael Geerts (BEL) eller no 592 Carlos Sanchez Jover (ESP).

Begge kampe  kan følges på livestream fra   https://www.andaluciaopen.com/streaming/ eller  livestream.com/ATP

AnyTech365 har netop udsendt denne pressemeddelelse:

Dansk hovedsponsor sender Holger Rune direkte i stærkt besat ATP hovedturnering

Den unge tennisstjerne Holger Rune har takket ja til et wildcard til ATP 250 hovedturneringen i AnyTech365 Andalucía Open.

I dag søndag går det løs på tennisbanerne i Puente Romano Tennis Club på den spanske solkyst i Marbella, når AnyTech365 Andalucía Open slår dørene op for verdensstjerner som Andrey Rublev, Roberto Bautista Agut og Stan Wawrinka.

Imens Holger Rune trænede med verdensetteren Novak Djovovic i Monaco, blev han kontaktet af hovedsponsoren AnyTech365, hvor den danske direktør, Janus R. Nielsen, tilbød ham et wildcard til ATP 250 hovedturneringen, hvor den lavest rangerede spiller er nummer 90 på ATPs verdensrangliste.

Wildcardet blev taget godt imod af Holger Rune, der med sine gode præstationer i Sydamerika tidligere på måneden nu er sprunget op på plads nr. 317 på verdensranglisten.

– Wildcardet betyder rigtig meget for mig. Jeg har spillet to ATP´er i hele mit liv, og jeg synes faktisk, det er gået meget godt. Så at få endnu en chance er fuldstændig fantastisk. Det er virkelig et stærkt felt, når man kigger på rangeringen, men jeg er klar til at gøre mit bedste, lyder det fra Holger Rune.

Den unge tenniskomet glæder sig til at komme tilbage til tennisanlægget, omgivelserne og selve turneringen i Marbella. Selv har han sat sig det mål at tage en kamp af gangen.

– Jeg er jo ikke favorit til at vinde turneringen, men omvendt ved jeg, at jeg godt kan, hvis bare jeg går ind og fokuserer på at kæmpe i hver match. Jeg har mine små fokusområder, som jeg går og tænker på, når jeg er i kampen. Dem vil jeg fokusere på og samtidig tage en bold af gangen. Jeg vil give den fuld gas i hver kamp, og så må vi se, hvad der sker, fortæller en forventningsfuld Holger Rune, der står over for sin største udfordring i karrieren, taget det stærke felt i betragtning.

Stolt hovedsponsor håber på dansk sejr

Det er andet år i træk, at IT-virksomheden AnyTech365, der har hovedkontor i Marbella, er hovedsponsor for tennisturneringen AnyTech365 Andalucía Open. Det er også andet år i træk, at Janus R. Nielsen, med opbakning fra ATP-organisationen, peger på det danske stortalent i tildelingen af wildcards.

– Det er en stor glæde for mig at kunne tilbyde Holger Rune et wildcard direkte til hovedturneringen. Jeg håber naturligvis, at han gør det godt. Det er jo ikke længe siden, han slog en top 100 spiller, så det håber jeg selvfølgelig, at han gør igen i vores turnering, fortæller den danske direktør Janus R. Nielsen.

I år bydes der for første gang på to ugers tennis. Challenger 80 turnerningen, der har været kernen i turneringen de første tre år, skydes igang søndag d. 28. marts, og varer til og med d. 4. april. Den bliver efterfulgt af ATP 250, hvor finalen spilles d. 11. april. Med ATP 250 oveni, er denne tennisturnering en af de største sportsbegivenheder i Andalusiens historie.

Holger Rune deltager ikke kun i ATP 250 turneringen, men også i kvalifikationen til Challenger 80. Han spiller sin første kamp i dag søndag mod David Pichler fra Østrig. Kampen begynder tidligst kl. 15.00.

Forrige artikelDM: Emilie og Valdemar vandt
Næste artikelTurneringer uge 13: Miami Open fortsætter i 2. uge. Holger Rune i Challenger kvalfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.