Af Daniel M. Nielsen

Universal Tennis introducerede pr. 1. januar 2021 UTR Po Tennis Tour, som der investeres over $20 millioner i hundredvis af årlige turneringer i mange forskellige lande. Disse $25.000 præmiepengeturneringer er for damer og herrer med en UTR PTT-rangering på hhv. 10.0 og derover for damer og 12.5 og derover for herrer. Det innovative format sikrer deltagerne flere kampe pr. turnering og præmiepenge til alle deltagere.

Alle kampe live streames med god kvalitet via YouTube, så det er muligt at se alle kampe online og der er altid erfarne, rutinerede stoledommere i dommerstolen, som dømmer alle kampe. Ligeledes er der uddannet sportsfysioterapeut til stede under en turnering, som står til spillernes rådighed med behandling skader, overbelastning osv. og spillerne kan også få strenget deres ketchere op fra dag-til-dag. Det koster $40 at deltage og deltagerne skal have en Power Subscription tilkøbt deres UTR-profil.

I Danmark blev der i foråret 2021 afviklet to udendørsturneringer hhv. en dameturnering i B 93 og en herreturnering hos HRT og i efterårsferien var der igen en herreturnering hos B 93, denne gang indendørs i efterårsferien. Mange danske spillere har via deltagelse her fået spillet mange gode og lige kampe på hjemmebane og i dameturneringen endte det med en ren dansk finale mellem Sofia Samavati, Holte og Johanne Svendsen, HRT med førstnævnte som vinder og herreturneringen udendørs blev vundet af Sebastian Grundtvig, HIK, som i semifinalen slog Carl-Emil Overbeck, KB. Indendørs var Simon Friis Søndergaard, KB i semifinalen. Der er ca. 23.000 danske kroner til vinderen af en turnering, så det er en rigtig god mulighed til spillere, som vil rejse ud til andre internationale turneringer, at vinde penge og spille kampe.

Formatet
Helt kort om konceptet, så er der 20 deltagere som inddeles i 4 puljer á 5 spillere, som spiller alle mod alle. Herefter går alle spillere videre i playoff spil. De fire puljevindere mødes i semifinaler, de fire nr. 2 mødes i semifinaler og det samme gør de fire nr. 3, nr. 4 og nr. 5. Vinderne af semifinalerne spiller finale, hvor den store finale er den for puljevinderne, mens resten spiller om de øvrige placeringer. Præmiepengene fordeles ud fra hvilken samlet placering, man spiller sig til. Alle deltagere er derfor garanteret 5 kampe hele ugen og halvdelen af deltagerne får spillet 6 kampe.

Der findes også en model med 32 deltagere, som kommer til Danmark i 2022. Her spilles der i 8 puljer á 4 deltagere. Efter puljespil er overstået, går nr. 1, 2 og 3 videre fra puljen til playoff spil med cupturnering med 8 deltagere. Dvs. de 8 puljevindere mødes, nr. 2 fra puljerne mødes og nr. 3 fra puljerne mødes her. Den store finale er igen i den cupturnering hvor puljevinderne spiller i.

I Danmark er det Leschly Tennis Foundation, som er hovedarrangør af UTR Pro Tennis Tour, men det er i samarbejde med arrangørklub. I 2022 kommer UTR Pro Tennis Tour igen til Danmark. Allerede i uge 7 går det løs med en herreturnering som afvikles i Hillerød Tenniscenter med start mandag 14. februar 2022 og slut søndag den 20. februar 2022. Kampene i Hillerød starter alle dage kl. 12.00. I uge 17, sidste uge af indendørssæsonen lægger B 93 igen baner til indendørs til endnu en herreturnering med start mandag 25. april 2022 og slut søndag 1. maj 2022.

I sensommeren/efteråret er det planen at der skal afvikles to afdelinger for damespillere, men terminer og arrangørklubber er endnu ikke på plads.

Det er også muligt at se kampene live hos arrangørklubben, hvis ellers gældende corona restriktioner tillader det.

Man kan læse meget mere om UTR Pro Tennis Tour og Universal Tennis generelt på hjemmesiden:

https://www.universaltennis.com/

I næste nummer af Tennisavisen kan man læse mere om UTR ratingen og de mange, forskellige aktiviteter, der også udbydes via UTR platformen, herunder også samarbejdet med de danske tennisklubber, som har mulighed for gratis at få oprettet en digital klub i Universal Tennis universet.

Har man spørgsmål til UTR Pro Tennis Tour i Danmark eller UTR generelt, er man velkommen til at kontakte Daniel Mølgaard via e-mail: danielmolgaard@universaltennis.com

Forrige artikelATP 250 Adelaide 2: Holger Rune uden gejst blev nemt bytte for Moutet
Næste artikelTurneringer uge 2: Ny chance til Torpegaard i Australian Open kval
Avatar photo
Tennisavisen.dk anvender forskellige gæsteskribenter, der bidrager med nyheder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen. Denne artikel er skrevet af en gæsteskribent.