Efter 3 misbrugte danske break-muligheder i nøglepartiet ved 2-2 i 1. sæt blev Clara Tauson selv brudt, og senere gjorde en lårskade det umuligt at vende kampen

I de 2 første runder ved WTA 250 turneringen Summerset 2 i Melbourne havde 18-årige Clara Tauson vist så gode takter, at der uundgåeligt var store forventninger inden kvartfinalen mod 27-årige Aliaksandra Sasnovich (BLR), der forinden havde vundet 2 kampe i kvalifikationen og derefter 6-4, 6-2 i 1. runde mod Xin Yu Wang (CHN) og 6-2, 6-4 over Rebecca Peterson (SWE).

WTA 250 Melbourne: Årets Tennisspiller 2021 Clara Tauson videre efter tennislektion på 51 minutter

Kampen mod Peterson blev vist på TV 2 Sport, hvor de danske seere fik en god forsmag på, at Sasnovich ville blive en hård nød at knække, hvis hun fortsatte med at spille på samme niveau som mod svenskeren, hvilket viste sig at være tilfældet.

Alligevel pegede pilen i retning af dansk sejr, hvis Clara kunne fortsætte det bombardement, som både Anhelina Kalinina og Lin Zhu blev udsat for i de 2 første kampe.
I kampens første 4 partier var begge spillere overbevisende i egne servepartier, som alle blev vundet efter 40-15, men i det næste serveparti kom hviderusseren under pres efter 0-30, og ved 30-40 havde Clara sin første break-mulighed efter en dobbeltfejl, men en fejl med en baghånd i nettet forpurrede muligheden.

Clara havde ikke samme sikkerhed som i de tidligere kampe, og derved medførte flere danske fejl, at Clara ikke fik udnyttet en eneste af de break-muligheder, der opstod i partiet. og i stedet kunne Sasnovich trods yderligere en dobbeltfejl efter 3 danske break-muligheder holde serven på den 5. fordel i partiet, som blev kampens længste med 20 point.

I tennis er det ofte en klassisk reaktion, at en spiller selv kommer i problemer efterfølgende, når flere chancer for at bryde modstanderens serv ikke blev udnyttet, og det var præcis, hvad der skete i Claras næste serveparti, hvor hun kom bagud 15-40, og selvom hun afværgede begge break-muligheder og havde en fordel i partiet, blev hun alligevel brudt til 2-4.

Disse 2 nøglepartier afgjorde i realiteten sættet, da Sasnovich holdt serv ved 40-30 til både 5-2 og 6-3, efter at Clara ved 2-5 havde reddet en enkelt sætbold med en effektiv 1. serv.
Da Sasnovich derefter servede for 1. sæt, begyndte Clara efter en stor fejl fra forhånden til 15-15 at trække på højre ben, men hun fik dog et overtag i den næste duel, hvor Sasnovich blev presset til en fejl til 15-30.
Efter en hviderussisk servevinder til 30-30 sendte Clara på 2. slaget i den næste duel en baghånd i bunden af nettet, og – som billedet fra WTATV herunder viser – var hun tydelig hæmmet, da hun bøjede sig ned og støttede på højre lår.

WTA 250 Melbourne 2022
WTATV – Clara Tauson

På den efterfølgende sætbold returnerede Clara den velplacerede dybe 1. serv for langt, hvorefter hun i sætpausen fik behandling i en medical timeout, og hun vendte derefter tilbage på banen med en forbinding om højre lår.

WTA 250 Melbourne 2022
WTATV – Clara Tauson 

Allerede fra starten af 2. sæt kom Clara i problemer ved 15-40, og selvom hun udlignede blev hun derefter brudt til 0-1.
Derefter havde Clara 3 gange mulighed for at bryde tilbage til 1-1, men Sasnovich holdt stand og øgede til 2-0, ikke mindst fordi Clara tydeligvis var hæmmet, når der var brug for at nå ud til de yderligt placerede bolde, hvilket Sasnovich kløgtigt udnyttede ved de danske breakbolde, samt da hun afsluttede partiet med en stopbold, som Clara ikke forsøgte at nå frem til.

Da Clara i det næste serveparti – efter en dobbeltfejl til 15-15 – missede en relativt enkel flugtning ved nettet, indså hun det formålsløse i at fortsætte kampen og risikere at forværre skaden, og efter en resignerende håndbevægelse gik hun frem til nettet og sagde tak for kampen til Sasnovich, som gengældte med en medfølende krammer til sin tidligere double-makker.

Sasnovich møder i lørdagens semifinale 7. seedede Ann Li (USA) kl. 0500 dansk tid på Margaret Court, og i den anden semifinale indleder 3. seedede Daria Kasatkina (RUS) og Amanda Anisimova (USA) programmet på Rod Laver Arena kl. 0100.

Tidligst kl. 0300 spilles den første semifinale i Summerset 1, hvor Qinwen Zheng (CHN) tager imod 2. seedede Simona Halep (ROU), der var på nederlagets rand, da hun i kvartfinalen mod 6. seedede Viktorija Golubic afværgede 4 break-muligheder til 3-5 i 3. sæt, og hun afværgede desuden 2 break-muligheder, da hun servede for kampen, som hun vandt 6-2, 5-7, 6-4.

Den sidste semifinale ved Summerset 1 mellem 1. seedede Naomi Osaka (JPN) og 3. seedede Veronika Kudermetova (RUS) spilles kl. 0900 på Rod Laver Arena, hvor der efterfølgende afsluttes med semifinalen i ATP 250 udgaven af Summerset mellem Emil Ruusuvuori (FIN) og 1. seedede Rafael Nadal (ESP), der ikke fik sved på panden i kvartfinalen, som han vandt på walkover.

I den anden ATP-semifinale møder 3. seedede Grigor Dimitrov (BUL) tidligst kl. 0430 Maxime Cressy (FRA), der er no. 112 på ATP ranglisten, men franskmanden vil på mandag være mindst no. 92, når han for første gang gør sit indtog i top 100.

Clara er i næste uge tilmeldt WTA 250 i Adeleide, hvor det desuden er bekræftet, at Holger Vitus Nødskov Rune er inde i kvalifikationen til ATP 250 udgaven, hvor han desuden deltager i double sammen med 39-årige Nicholas Monroe (USA), som i denne uge spillede sammen med landsmanden Frances Tiafoe.
Endvidere deltager Frederik Løchte Nielsen i double sammen med Treat Huey (PHI).