Angelique Kerber har været her, der og alle vegne i den snart overståede tennissæson.

Tennisekspert Tine Scheuer-Larsen bøjer sig i støvet over den overbevisende måde, hvorpå tyskeren har holdt det tårnhøje niveau fra januars Australian Open-triumf til slutningen af året, hvor hun er sikker på at slutte på toppen af verdensranglisten.

Af Nikolaj Jensen

Den 28-årige tyske tennisstjerne har overhalet sig selv og sine største konkurrenter indenom, taget tennisverdenen med storm, vundet to Grand Slams og er sikker på at slutte året på toppen af ver-densranglisten. Meritlisten er i hvert fald ikke at kimse sig ad:
Januar bød på Angelique Kerbers største triumf i karrieren, da hun med en finalesejr over selveste Serena Williams strøg til tops i Australian Open. I midten af april forsvarede Kerber sin titel ved Stuttgart Open. Juni kastede en finaleplads ved Wimbledon af sig – men her fik Williams sin re-vanche.

I august gik det stærkt. Ved olympiaden i Rio de Janeiro sikrede tyskeren sig en sølvmedalje. Blot 23 dage senere kunne den tyske venstrehåndsspiller fejre sin anden Grand Slam-triumf efter en tresæts-sejr over Karolina Pliskova ved US Open, hvor eventyret for alvor begyndte tilbage i 2011 med en semifinaleplads.
Til meritlisten kan der lægges semifinalepladserne ved Miami, Charleston, Canadian og en finale-plads ved Cincinnati Open.
Det er svært ikke at tippe på hatten for Angelique Kerber, der er gået fra at være en middelmådig topspiller på WTA-touren til udvikle sig til en vaskeægte verdensstjerne.
Alle disse triumfer skubbede den 12. september i år den nærmest uovervindelige Serena Williams væk fra verdensranglistens førsteplads – en post hun bestred i 186 uger eller siden den 18. februar 2013.

Tyskerens fænomenale udvikling, specielt på det fysiske plan, har været tydelig at iagttage for ten-nisekspert og kommentator Tine Scheuer-Larsen.
– Jeg har længe haft et godt øje til Angelique Kerber. Det har været en hel forrygende sæson og den bedste, hun har haft. Hendes succes er helt fortjent. Hun har tacklet alt det, der følger med så flot, fortæller Tine Scheuer-Larsen, som både kommenterer tennis på TV3 Sport og Eurosport, til Tennisavisen.
– Hun har altid været utrolig stærk, men nu er hun jo supertrimmet. Hun ser jo ud som om, hun kan løbe herfra og til juleaften. Det er en helt anden krop, hun kommer med. Det smitter af i mange situationer, når hun er under pres, hvor hun har vundet sine to Grand Slams i tre sæt.
– Kerber virker meget nede på jorden, men alligevel er hun jo blevet en meget stor verdensstjerne. Hun er også blevet kæmpestor i Tyskland specielt nu. Det hele hænger godt sammen for hende, siger Tine Scheuer-Larsen.

’Kerbers sene succes er sundt for tennissporten’
I en moden tennisalder af 28 år var Angelique Kerber den ældste spiller nogensinde til at erobre 1. pladsen på kvindernes verdensrangliste.
Tine Scheuer-Larsen mener, at det gavner tennissporten, at en spiller i en relativ sen alder for alvor slår sit gennembrud på den store internationale tennisscene. Tidspunktet har været det helt rigtige, understreger hun.
– Det har været en sjov udvikling at følge. Alle blomstrer jo lidt forskelligt. I en sen alder har hun virkelig slået igennem, og det er bare rigtig sundt for tennissporten, at den ikke har så travlt med, at det skal være de helt unge lige nu og her.
– Jeg synes, det er cool nok at komme igennem det med en sund udvikling og hvor man selv kan følge med. Hun har været klar til at vinde den Grand Slam, ellers ville hun heller ikke slutte året som nummer ét.
– Jeg elsker bare, når de etablerede, garvede spillere også rykker på den måde, hun har gjort og lige løfter barren.

Siden 2012, hvor tyskerens første titel kom i hus ved WTA-turneringen i Farum med sejr over Ca-roline Wozniacki, har Angelique Kerber kontinuerligt sluttet de efterfølgende år i top 10.
Fire år efter sin første titel har Kerber nået karrierens absolutte højdepunkt, hvor hun er den første venstrehåndet spiller, siden Monica Seles’ storhedstid for over 20 år siden, til at varetage første-pladsen.
Selvom 2016 kalenderåret snart render ud og tennissæsonen slutter, så venter der om ikke så længe en ny lige rundt om hjørnet. Her forudser den danske tennisekspert endnu en spændende sæson.
– Fremtiden synes jeg, er lys for Kerber. Der må være et pres, der er taget af hendes skuldre, når hun ovenikøbet har vundet to Grand Slam-titler og har prøvet at være nummer ét.
– Jeg håber, hun stadig er meget sulten efter at sejre og spille god tennis. Men der er masser, hun kan udvikle endnu. Nu må vi se, når Serena Williams kommer tilbage, om hun stadig har lysten? Og hvor langt kan Caroline Wozniacki nå, hvis hun rammer den godt, siger Tine Scheuer-Larsen.

Provokerende attitude lagt på hylden

Forandringerne har gennem de sidste par år været enorme for Angelique Kerber. Udover hun fy-sisk har udviklet sig til et sandt pragteksemplar, så har attituden også været igennem en positiv udvikling.
Attitudeproblemerne eskalerede efter US Open i 2014, hvor Kerber allerede i tredje runde blev slået ud af den u-seedede schweizer Belinda Bencic.
– Hun havde en attitude, der nogen gange så ud som om, hun ikke gad. Hun kunne virke fornærmet. Hun havde en attitude, der var belastende at se og i hvert fald også kommentere på. Hun var meget tarvelig mod sig selv i forhold til det talent den og atlet, hun er.
– Efter US Open kom hun til Asien, og der var bare sket et eller andet med hende mentalt. Hun var mere rolig og arbejdede mere med vejrtrækningen. Hun fokuserede på at kæmpe til det sidste, og ikke bare lægge sig, når der var lidt modgang.
– Derfor fik hun ikke rullet sit fulde potentiale ud. Det har hun så nu, slutter Tine Scheuer-Larsen.