Hele repertoiret blev foldet ud, da Holger Rune for øjnene af seerne på TV 2 Sport X vandt sin første kamp på ATP 250 niveau

Da 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune i sidste uge for første gang deltog i hovedturneringen i en ATP 250 turnering i Buenos Aires, havde han det spillemæssige overtage i første halvdel af kampen mod ATP-ranglistens no. 47 Albert Ramos-Vinolas fra Spanien, som straks udnyttede, at Holger ikke formåede at bevare sit momentum.

Da Holger derefter fik et wildcard til kvalifikationen til denne uges ATP 250 turnering Chile Dove Men+Care Open i Santiago måtte han igennem 3 kampe mod spillere, der alle er væsentligt højere rangeret end Holger, der i alle kampene måtte ud i 3 sæt, inden sejrene var i hus.

ATP Santiago: Holger Rune humpede sejr i kvalfinale hjem med krampe

Indtrykket efter både kampen mod Ramos-Vinolas i Buenos Aires og de 3 kvalkampe i Santiago var, at Holger kunne have vundet dem alle i 2 sæt, hvis han havde formået at bevare et konstant stabilt niveau over en hel kamp, da han har de tennismæssige forudsætninger for det.

Betting-tjenesternes odds-sættere har formentlig gjort samme iagttagelse, idet de ikke havde de store forventninger til, at Holger kunne vinde sin første sejr i en ATP 250 hovedrunde mod 20-årige Sebastian Baez (ARG), der ligesom Holger har været no. 1 på junior-ranglisten, og han er en af de spillere, der er store forventninger til i Argentina.
Baez vandt tidligere på året en ATP Challenger turnering i Concepcion i Chile, hvor han vandt over flere spillere lige i udkanten af top 100.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell

Hvis der var usikkerhed om, hvorvidt Holger ville være helt klar efter afslutningen af kvalfinalerne, hvor han humpede sig igennem de sidste partier med voldsom krampe, blev tvivlen gjort til skamme, da Holger fandt sit bedste spil frem fra starten af kampen, som han indledte med et rent serveparti.
Derefter havde Holger desuden et par muligheder for et break i modstanderen efterfølgende serveparti, men han forivrede sig en smule, så Baez stadig var med ved 1-1.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell – Sebastian Baez

Da Baez servede ved 2-3 fik Holger igen mulighed for at bryde serven, og denne gang bevarede Holger disciplinen og tålmodigheden og brød til 4-2 føring.
Hvis der skal sættes en finger på Holgers indsats i kampen, må det blive i det efterfølgende serveparti, hvor han kunne konsolidere sit break, hvilket så lovende ud, da han lagde en perfekt stopflugtning til 30-15.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell

Ved det næste point faldt Holger for fristelsen til at spille en stopbold, som Baez havde nemt ved at forudse og nå frem til, og den blev prompte straffet med en cross vinder, og da Holger derefter fejlede med forhånden, havde Baez mulighed for straks at bryde tilbage, men Holger forhindrede det i første omgang da han pressede Baez og fulgte op med en vinder.
Herefter blev Baez igen presset i bund og tvunget til et smash-oplæg, som Holger ikke fik afgjort, hvilket blev udnyttet med et passerslag fra argentinerens forhånd til endnu en break-mulighed.
Holger afværgede igen muligheden efter en risikabel stopbold, som han fulgte op med en vinder, men da Holger igen forsøgte sig med en stopbold, blev den igen straffet med en cross vinder, hvorefter en stor dansk fejl betød, at Baez tog break’et tilbage.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell – Sebastian Baez

Det blev dog en stakket frist for Baez, idet Holger igen brød serven, da han ved 15-40 straffede en argentinsk stopbold med en cross vinder fra forhånden, hvorefter Holger med et rent serveparti sikrede 1. sæt 6-3.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell

I 2. sæt blev der ikke slækket på koncentrationen, tværtimod løftede Holger sit spil til endnu større højder, hvor han for alvor fandt ind i den berømte zone, hvor alting lykkedes, og efter de første 4 partier vandt Baez ialt kun 5 point indtil stillingen 4-0, hvorefter argentineren omsider kom på tavlen efter et rent serveparti, men Holger mosede videre og vandt et rent serveparti til 5-1, og kort tid efter var der matchbolde ved 0-40 i argentinerens serveparti.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell – Sebastian Baez

Det lykkedes dog for Baez at overleve alle 3 matchbolde, og han afværgede yderligere en dansk matchbold, hvorefter han holdt serv og reducerede til 2-5, og han tvang derved Holger til selv at serve for kampen.
Holger holdt dog hovedet koldt, selvom han var bagud 15-30, inden han efter yderligere 2 matchbolde sikrede sejren 6-3, 6-2 på den 6. matchbold, som kan genses herunder.

Efter kampen fremhævede Holger overfor ATPTour.com, at han både spillede godt og var meget fokuseret på ikke at træffe dårlige beslutninger, og han havde kontrol over både sit spil og attitude.
Han er super glad for den måde, han håndterede kampen, hvor han gav alt til det sidste point.

Selvom Holger på den seneste rangliste er no. 410, finder han det stadig realistisk at nå top 100 ved årets afslutning, hvis han fortsætter med at gøre det godt og fighter i hver eneste kamp, og han påpeger at målet er at gøre det hårdt for sine modstandere, hvilket har betydet, at han hidtil kun har tabt 3 kampe i år.

ATP 250 Santiago 2021
Foto: Jim Rydell

Holger optjener med sejren i kvalfinalen 12 point til ATP-ranglisten, og med sejren i første rund optjentes yderligere 20 point. Derved har Holger optjent 32 point, hvilket er mere end de “sølle” 28 point, som Holger hidtil har optjent i 2021 med en M15-titel (10 pts.), og finaler i M25 (12. pts) og M15 (6 pts.), hvilket illustrerer at der skal vindes mange kampe og titler på ITF-niveau, inden det for alvor batter på ATP-ranglisten, og derfor har det stor betydning for Holgers fremtidige muligheder for at få direkte adgang til ATP Challenger og højere kategorier, at han udnytter de wildcards, som han modtager.

Skemaet herunder viser hvor mange point Holger har mulighed for at optjene i turneringen i Santiago, og hvilken rangering han kan opnå på mandag, afhængig af hvor langt han når i turneringen.

Runde >> R16 Kvart Semi Finale Vinder
Point (incl. kval) 32 57 102 162 262
Point total 133 158 203 263 363
Rangering 15-mar 336 317 284 231 192

 

Holger møder i 2. runde 31-årige 2. seedede no. 29 Benoit Paire, og i en foromtale fra Sports Chat Place vurderes Holger at have en realistisk chance, da franskmandens præstationer i de seneste måneder har været meget op og ned – svingende fra ekstremt godt og ganske forfærdeligt, når han ikke er motiveret.

Det fremgår af foromtalen, at det er deres første møde, hvilket også er korrekt i ATP-sammenhæng, men Holger har dog mødt Paire ved UTR Leschly Nordic Masters i Hørsholm i slutningen af november, hvor Holger vandt  7-5, 3-6, 7-5 efter at have afværget 2 matchbolde.

Nordic Masters: Hoger Rune vinder over ATP no. 28 Paire og møder Christian Sigsgaard i dansk finale

Resultater fra en opvisnings-turnering kan dog næppe bruges som rettesnor for Holgers chancer, men odds-sætterne hos betting-selskaberne forventer dog, at Holger gentager sejren, idet han er deres favorit til odds omkring 1.60 mod 2.30.

Kampen vises på TV 2 Sport X, hvor Simon Tordrup Jensen sammen med Kenneth Carlsen – som har ydet sit store bidrag som træner i HIK til Holger succes – varmer op ved 2325-tiden.
Begge forsøgte på ingen måde at skjule deres begejstring i kommentator-boksen, da Holger sikrede sin første ATP-sejr.

 

Forrige artikelSådan vinder du penge på din tennisviden
Næste artikelATP Santiago: Holger Rune videre til ATP kvartfinale som den yngste siden Zverev i 2014
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.