Som anført under WTA Tokyo: Caroline Wozniacki videre uden at imponere var Caroline Wozniacki i sin første kamp efter US Open ikke oppe på det niveau, som hun har præsteret de seneste uger. Det var dog tilstrækkeligt til, at Caroline i kraft i sin velkendte sikkerhed vandt kampen mod en velspillende modstander, og det er samtidig et godt eksempel på, at en topspiller ofte på en mindre god dag finder nøglen til at vinde alligevel.

I kvartfinalen mod 8. seedede Carla Suarez Navarro (ESP), som er en klassespiller, der besejrede Caroline i deres seneste møde i Stuttgart 2013 på grus, kunne der dog konstateres spillemæssig fremgang fra den første kamp.

Caroline tog væsentlig mere initiativ i kampen, og hun havde både mere fart og længe i boldene end dagen forinden. Suarez Navarro er dog også en boldsikker spiller, og da begge spillere var gode til at returnere serverne, blev der flere udmarvende dueller, hvor Caroline i de fleste tilfælde trak det længste strå, specielt i spanierens serv, som blev brud hver gang i 1. sæt.

Caroline havde også problemer i sine servepartier, og hun blev brudt 3 gange i 1. sæt, især fordi hun et par gange kiksede oplagte vinder muligheder ved enten at overplacere bolden eller sende den direkte hen til modstanderen, som udnyttede de vinderoplæg, som hun derved fik serveret. Det hindrede dog ikke, at Caroline vandt 1. sæt 6-3, og statistikken efter sættet viste, at Caroline havde 10 vindere, hvilket var 2 mere en modstanderen, som desuden havde en del flere fejl end Caroline.

I 2. sæt var der fortsat mange lange dueller, og det lykkedes begge spillere at holde serv indtil stillingen 2-2, hvor Caroline fik et afgørende break efter 2 uprovokerede fejl fra Suarez Navarro, som sendte en oplagt flugtning ud af banen. Spanieren havde ganske vist en enkelt chance for at bryde tilbage, men det blev forhindret med en god serv, hvorefter Carolines tilsyneladende havde kampen under fuld kontrol, da hun igen brød modstanderens serv til 5-2.

Suarez Navarro var dog ikke indstillet på at give op med det samme, og det lykkedes hende at bryde serven efter flot spil, men det var en stakket frist, for i spanierens næste serveparti blev hun brudt blankt, og Caroline vandt kampen med cifrene 6-3, 6-3.

Caroline bagud 0-2 indbyrdes mod næste spanske modstander

Med sejren er Caroline for 2. år i træk i semifinalen i Tokyo. Modstanderen bliver endnu en spanier, no. 25 Garbine Muguruza (ESP), som Caroline har dårlige erfaringer med, idet hun har tabt begge indbyrdes opgør til den hårdslående spanier.

Det første møde var  R32 ved Premier Mandatory turneringen i Miami 2013, hvor Caroline sensationelt tabte 2-6, 4-6 til Muguruza, som dengang var no. 73 og var med på et wildcard.
Næste møde var ved Australian Open 2014, hvor Muguruza vandt 4-6, 7-5, 6-3, efter at Caroline havde haft flere chancer for at få et afgørende break i 2. sæt.

Lige inden Carolines kamp mod Suarez Navarro havde Muguruza vundet sin kvartfinale 3-6, 7-6(5), 6-3 mod no. 29 Casey Dellacqua (AUS), som havde chancen for at serve kampen hjem ved 5-4 i 2. sæt, men på de afgørende bolde kom fejlen hver gang fra australieren.

 

Forrige artikelMoselle Open: Monfils klar til kvartfinalerne
Næste artikelWTA Wuhan: Hård lodtrækning for Caroline Wozniacki ved Premier 5 i Wuhan
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.