God start i Tokyo for et par af de unge håb

Da det 17-årige stortalent no. 33 Belinda Bencic (SUI) fik udleveret et par briller (0-6, 0-6) af Caroline Wozniacki for et par måneder siden i Istanbul, kunne man på hendes vegne frygte, at det mentalt kunne blive en alvorlig hindring for, at hun ville være i stand til at leve op til de høje forventninger, som omgivelserne helt naturligt stiller til en spiller med hendes talent, ikke mindst når hun er udset til at blive den næste store stjerne i Schweiz med så store navne som Hingis, Federer og Wawrinka.

Efter skuffelsen i Istanbul tabte Bencic da også i 1. runde i den næste turnering i Cincinnati 2-, 6-7(1) til no. 77 Karin Knapp (ITA), som netop har vundet sidste uges International turnering i Tashkent. Der var således ikke meget, der tydede på at Bencic ville være i stand til at præstere bemærkelsesværdige resultater foreløbig.

I den næste turnering i New Haven måtte Bencic gennem kvalifikation for at komme med i hovedturneringen, hvor hun dog tabte 4-6, 7-5, 3-6 i 1. runde til no. 33 Barbora Zahlavova Strycova (CZE), som havde haft en fremragende græssæson med finale plads i Birmingham og kvartfinale ved Wimbledon.

Måske var de 3 sejre i kvalifikationen med til at genskabe den selvtillid, som er en forudsætning for at præstere på højeste plan, og ved US Open tydede meget på, at Bencic var helt ovenpå igen, idet hun med sejre over de 2 top 10 spillere Angelique Kerber (GER) og Jelena Jankovic (SRB) var helt fremme i kvartfinalen, hvor hun dog tabte til no. 40 Shuai Peng (CHN), der ligeledes havde spillet en fremragende turnering.

I den netop påbegyndte Premier turnering Toray Pan Pacific Open i Tokyo mødte Bencic no. 23. Svetlana Kuznetsova (RUS), som de fleste formentlig vil betegne som en skrækmodstander i 1. runde. Hun var dog ikke mere skræk-indjagende, end at Bencic efter at Kuznetsova havde vundet første parti rent, overtog taktstokken i resten af kampen, og hun tildelte endda et æg i 2. sæt.

Kampen endte 6-3, 6-0 til Bencic, der i 1/8-finalen møder 7. seedede Lucie Safarova (CZE), som i 1. runde vandt 6-7(4), 6-4, 6-2 over en anden talentfuld spiller, 19-årige no. 28 Madison Keys (USA)

Svitolina videre og møder Kerber i 1/8-finalen

20-årige no. 34 Elina Svitolina (UKR) er en af dem fra den yngre generation, som også er interessant at holde øje med. Hun fik en god start i Tokyo, idet hun vandt 6-4, 6-1 over før omtalte no. 30 Barbora Zahlavova Strycova.

Svitolinas modstander i 1/8-finalen bliver 1. seedede Angelique Kerber (GER), der som tidligere nævnt deltager i et spændende kapløb med bl.a. Caroline Wozniacki og Ana Ivanovic om de eftertragtede pladser til WTA-slutspillet i Singapore.

Interessante 1. runde opgør tirsdag

Carolines modstander i 1/8-finalen bliver fundet tirsdag, hvor no. 57 Daniela Hantuchova (SVK) møder no. 99 Jarmila Gajdosova (AUS), som har været gennem kvalifikation.

Endvidere findes modstanderen til 3. seedede Ana Ivanovic (SRB), der i 1/8-finalen møder vinderen af no. 24. Victoria Azarenka (BLR) og 43-årige no. 86 Kimiko Date-Krumm (JPN), som spiller tirsdag kl. 1000. Mange ser formentlig med stor spænding frem til et eventuelt opgør mellem Ivanovic og Azarenka.

No. 31 Sabine Lisicki (GER), der netop har vundet sin 4. WTA-titel i Hongkong, møder no. 29 Casey Dellacqua (AUS) som 4. kamp.

Forrige artikelDavis Cup Europa/Afrika gruppe 1: Danmark – Spanien?
Næste artikelITF turneringer: Frederikke Svarre til 2. runde. Karen Barbat tabte kvalfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.