DTF: Caroline Wozniacki come-back på FED-cup holdet

Under overskriften “Glædelige nyheder fra Singapore” har Dansk Tennis Forbund netop udsendt en meddelelse, hvor det anføres, at politisk kontaktperson for elite- og talentområdet samt næstformand i DTF, Thomas Kønigsfeldt, glæder sig over Caroline Wozniackis forestående comeback på damelandsholdet.

En god nyhed for danske tennis interesserede kort før Caroline Wozniacki tirsdag kl. 1330 indleder sin første kamp i Hvid Gruppe mod Maria Sharapova (RUS) ved TEB BNP Paribas WTA Championships i Istanbul.

Sharapova fører 5-3 i indbyrdes opgør, men Caroline kan måske mentalt drage nytte af, at hun vandt 6-4, 2-6, 6-2 ved deres seneste møde ved US Open, hvor Caroline spillede op til sit absolut bedste.
Hvis hun kan gøre det igen, kan sejr til Caroline bestemt ikke udelukkes, selvom Sharapova på forhånd betragtes som favorit til at vinde kampen.

Serena Williams og Simona Halep fik god start i Rød Gruppe

Mandag blev WTA-slutspillet indledt med den forventede sejr til stor-favoritten Serena Williams (USA), som efter en flyvende start mod Ana Ivanovic (SRB) hurtigt bragte sig komfortabelt foran 4-1 i 1. sæt, og hun var endog tæt på at komme på 5-1, inden Ivanovic fik kæmpet sig tilbage i opgøret og udlignede til 4-4.

Ivanovic kunne dog ikke hindre, at Serena tog sættet 6-4, som også blev resultatet af 2. sæt.
Serena spillede ikke helt op til sit bedste, og Ivanovic havde ofte overtaget undervejs, men et stort antal serve-esser var stærkt medvirkende til, at kampen endte med sejr til Serena 6-4, 6-4.

Den næste kamp i Rød gruppe var mellem de 2 debutanter 23-årige Simona Halep (ROU) og 20-årige Eugenie Bouchard (CAN).
I modsætning til deres seneste møde i semifinalen ved Wimbledon, hvor Halep virkede mest påvirket af situationen og tabte 6-7(5), 2-6, var det denne gang lige omvendt.
Halep spillede med stor autoritet, mens Bouchard ofte spillede for satset med flere uprovokerede fejl som resultat, og typisk for kampens forløb sluttede Bouchard med en dobbeltfejl til slutresultatet 6-2, 6-3.

Dermed er der med al sandsynlighed lagt op til, at kampen mellem Halep og Ivanovic bliver afgørende for, hvem der sammen med Serena går videre til semifinalen, med mindre der sker overraskelser senere i puljen.

 

Forrige artikelITF Antalya: Schoop tabte kvalfinale. Shabib og Ørnø i hovedturnering
Næste artikelITF Nonthaburi: Holmgren i 2. runde. Lentz færdigspilles tirsdag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.