WTA finalerne finder i år sted i Singapore for femte og sidste gang. Finalerne afholdes herefter i Shenzhen, Kina de næste 10 år. Et langt WTA år er ved at være til ende, og hvilket år har det været! Der er nye og gamle ansigter, der har kæmpet til det sidste om en af de 8 pladser. De 8 deltagere i kan se på titelbilledet er delt op i to grupper – med RØD gruppe til venstre og HVID gruppe til højre.Drawen er foretaget i dag, og de ser ud som følger – med deres indbyrdes Head to Head nedenunder:

En ting der er pudsigt – synes jeg – er at begge grupper ledes af en tidligere #1 af polsk oprindelse. Den ene – Kerber – tager sig af alle debutanterne, og den anden – Wozniacki – tager sig af alle “de gamle”. Hvis det var mig, så tror jeg, at de kendte vil være de rareste at møde – man ved ikke lige hvad ungdommen kan finde på – Kerber får sin sag for under alle omstændigheder, hvor Wozniacki er i blandt kendte spilleformer, som hun har slået før- tjah spændende at se hvordan det går. I morgen søndag starter HVID gruppe med følgende spilleprogram: Tiderne i lokal tid – du skal trække 6 timer fra for at få dansk tid dvs første kamp kl. 11 og anden kamp tidligst 13.30

Turneringens format – herunder gennemgås reglerne for single – double turneringen starter først tirsdag så mere om det senere.
ROUND ROBIN
Single konkurrencen vil indeholde otte spillere opdelt i to grupper på fire, i et såkaldt round-robin format. Hver spiller møder de tre andre spillere i sin gruppe i løbet af de første fire dage, hvor de to bedste spillere i hver gruppe går videre til semifinalen. Den første placerede spiller i hver gruppe står over for den andenplacerede spiller i den anden gruppe, hvor vinderne af hver semifinale møder hinanden i mesterskabsfinalen. Hvis to eller tre spillere står lige i en gruppe afgøres placeringen på følgende måde ved at sammenligne:

1. Største antal sejre.
2, Største antal kampe spillet.
3. Head-to-head resultater, hvis kun to spillere står lige, eller hvis tre spillere står lige så:
a. Hvis tre spillere hver har det samme antal sejre, bliver en spiller, der har spillet mindre end tre kampe, elimineret automatisk, og spilleren, der går videre til single semifinalen, er den spiller der har:
b. Højeste procent af sæt vundet.
c. Højeste procent af spil vundet.

POINT i turneringen

Tid til selfie