Karolina Pliskova var ved at blive skudt i sænk på et tidspunkt, men WTAs nye stjernefrø tog sig sammen på det helt rigtige tidspunkt og overvandt Lucie Hradecka i en ren-tjekkisk finale i å J & T Banka Prague Open.

Pliskova med sejrstrofæet

Pliskova er førende i serve af esser i sæsonen – hidtil – ja, rammer endnu flere esser end Serena Williams. Men i finalen i hendes hjemmearrangement lørdag servede hendes modstander, tjekkiske Hradecka, 17 af dem for at være helt nøjagtig. Og Hradecka kom også tæt på sejren, – efter at have taget det første sæt, 6-4, var hun nede 5-2 i andet men kom på 5-5 og var snublende nær sin første WTA titel.

Men Hradeckas lange uge kan have indhentet hende på det kritiske tidspunkt – hun skulle vinde tre kampe i kvalifikationen før hun kunne vinde fire mere på vej til finalen – og første-seedede Pliskova overtog kontrollen på det tidspunkt, og kom med besvær forbi sin landsmand, 4-6, 7-5, 6-3.

Pliskova var ikke i “serve esser” humør selvom hun fyrede otte af dem af selv. Hun er nu  WTA-førende med 28 vundne kampe i år, to bedre end den næste spiller på listen, Simona Halep, og hun har nu fire WTA titler, de tidligere har hun vundet i Kuala Lumpur i 2013 og Seoul og Linz i 2014.

[quote_center]

“Det var meget svært at spille mod en tjekkisk pige i finalen foran en tjekkisk menneskemængde,” sagde Pliskova efter kampen. “Lucie og jeg er gode venner, vi træner en masse sammen i turneringer, og vi har spillet Fed Cup sammen to gange, så vi kender hinanden ret godt. Jeg havde ikke lyst til at slå hende, men jeg måtte!

“Jeg er bare glad for hun spillede rigtig godt i første sæt. I andet sæt servede jeg ved 5-3 og men jeg kunne ikke afgøre det, så jeg er glad for jeg kunne vinde det andet sæt i sidste ende alligevel. I det tredje sæt, spillede hun virkelig hurtigt og servede rigtig godt, så det var hårdt, og jeg havde nogle følelser at slås med.

“Men jeg er bare glad for, at jeg forblev rolig til sidst og var i stand til at vinde i dag.”

[/quote_center]

 

Forrige artikelTV Kampe weekend: WTA finaler lørdag. ATP forskudt på Eurosport
Næste artikelITF Båstad: Simon Friis Søndergaard i kvalifikationsfinale
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.