Caroline Wozniacki har vundet titlen i New Haven 4 år i træk. Måske kan denne turnering blive startskuddet på ny optur

Efter Caroline Wozniackis lange skades-pause i 2016 har hun ikke opnået de store resultater, og hun er som regel blevet slået ud tidligt i turneringerne.

Selvom spillet ofte har fungeret udmærket, er det en udbredt opfattelse, at Caroline har brug for flere kampe, inden hun for alvor kan præstere på et højt stabilt niveau, så hun også mentalt bliver i stand til at vinde flere af de tætte kampe.

Tennisavisen blev for nogle måneder siden kontaktet af en tennis-interesseret århusianer, som gerne ville fremsende et forslag til Caroline om også at spille double ved flere af turneringerne, og han argumenterede for, at det samtidig kunne gavne hendes single.

Hans forslag blev videreformidlet gennem Carolines danske agent, og måske har hun lyttet til rådet, idet hun ved den kommende uges WTA Premier turnering Connecticut Open i New Haven deltager i double sammen med Klaudia Jans-Ignacik fra Polen.
De er med på et wildcard, og de har fået en hård lodtrækning, da de i 1. runde møder 1. seedede Timea Babos (HUN) og Yaroslava Shvedova (KAZ), og det vil være en overraskelse for de fleste, hvis det lykkes at nå længere end til 1. runde.

Michael Mortensen har tidligere fortalt til Tennisavisen, at han er enig i, at det vil være en god ide for Caroline at spille double, da der er mange facetter, som kan føres over til single spillet.
Han påpeger desuden, at Caroline netop nu har brug for at få så mange kampe som muligt, så hun igen kan blive mere fortrolig med sit spil, og forhåbentlig få implementeret nogle små detaljer ind i spillet, hvilket man kan få i kraft af doublen.

2. runde mod Radwanska kan give nyt startskud

Caroline har et særligt forhold til turneringen i New Haven, som hun vandt 4 år i træk fra 2008-2011, men i 2012 satte en skade en stopper for endnu en titel, da hun måtte trække sig i semifinalen mod Maria Kirilenko (RUS), hvorefter Petra Kvitova (CZE) satte sig på titlen.
I 2013 blev Caroline slået ud i semifinalen af Simona Halep (ROU), som vandt i finalen over Kvitova.

I 2014 blev Caroline for en sjælden gangs skyld slået ud allerede i 2. runde af Camila Giorgi (ITA), hvilket var lidt paradoksalt, da netop andet halvår af 2014 blev den periode, hvor Caroline har spillet noget sit allerbedste tennis i karrieren med finale i US Open og suveræn puljevinder ved WTA-slutspillet, hvor hun var et mulehår fra at besejre Serena Williams i semifinalen.

I 2015 var Caroline igen fremme i semifinalen i New Haven, hvor hun tabte til Petra Kvitova, som derefter forsvarede titlen fra 2014.

I dette års udgave af turneringen er Caroline ikke seedet, og derfor kan hun allerede i 2. runde møde 1. seedede Agnieszka Radwanska (POL), som er oversidder i 1. runde.
Det forudsætter dog, at Caroline i 1. runde besejrer ranglistens no. 39 Jelena Ostapenko (LAT), som hun ikke tidligere har mødt, men selvom Caroline lige nu har en lavere rangering som no. 51, må det forventes, at hun netop i New Haven kan løse den opgave.

Kampen mod Radwanska kan vise sig at blive startskuddet til en ny god periode for Caroline, som historisk set har haft et godt tag på polakken, som Caroline har besejret i de 3 seneste opgør i 2014-2015, og hun fører 8-4 i indbyrdes opgør.
Det taler dog i Radwanskas favør, at hun besejrede Caroline 3 gange i træk i perioden 2012-2013 efter Carolines “glansperiode” som no. 1 på ranglisten, men indtil da havde polakken kun vundet deres allerførste indbyrdes opgør i 2007, hvorefter Caroline vandt 5 gange i træk.

Derfor må konklusionen være, at Caroline igen vinder, hvis hun kan ramme et rimeligt niveau, og hun har den fornødne tro på, at hun stadig kan slå veninden.

I en eventuel kvartfinale kan modstanderen blive 8. seedede Karolina Pliskova (CZE), som netop har vundet finalen i Cincinnati og forhindret Angelique Kerber i at vippe Serena Williams af pinden som no. 1.
Ofte ser man dog, at spillere ikke er 100 procent motiveret i ugen op til en Grand Slam, hvis de lige inden har spillet mange kampe, og derfor er det måske mere sandsynligt, at Pliskova allerede er ude efter 1. runde mod Belinda Bencic (SUI).

Bencic har siden hun tabte 0-6, 0-6 til Caroline i Istanbul 2014 fået overtaget mod danskeren, som hun har besejret 4 gange i træk, så det ligger ikke umiddelbart i kortene, at Caroline igen når semifinalen.
Caroline fører derimod 3-0 indbyrdes mod Pliskova, men hvis hun alligevel bevarer det høje niveau, som hun har vist i Cincinnati, kan danskeren også få stort besvær mod hende.

Derfor må konklusionen blive, at en semifinale eller finale ikke forekommer sandsynlig, men muligheden bør dog ikke helt udelukkes på forhånd.

Tiføjelse: Kort efter udgivelsen af denne foromtale forlyder det, at Pliskova har trukket sig fra turneringen.

 

Forrige artikelITF Junior Budors: Clara Tauson tager sæt fra 1. seedet i Grade 2 kval
Næste artikelDansk velgørenhedsprojekt på Filippinerne skal kickstarte tenniskultur
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.