Med tempofyldt spil vandt Clara Tauson over 1. seedede Ekaterina Alexandrova, og hun viste så høj klasse, at hun realistisk kan nå meget langt i turnering

I begge kampene ved kvalifikationen til WTA 250 turneringen Open 6éme Sens Métropole De Lyon, hvor 18-årige Clara Tausons mødte franske modstandere, der havde wildcard, var det primært den danske fejlprocent, der skabte reel spænding om udfaldet undervejs, idet hverken Juline Fayard eller Amandine Hesse havde et effektivt modtræk, når Clara for alvor trykkede til boldene.

WTA Lyon: Clara Tauson vinder kvalfinale mod Amandine Hesse og er klar til 1. seedet russer

Ved 1. runde i hovedturneringen var Clara dog oppe mod en modstander i en helt anden kategori, da hun mødte 1. seedede Ekaterina Alexandrova, der er Ruslands højst rangerede som no. 33 på WTA-ranglisten, og derfor var de fleste bookmakere indstillet på at give pengene næsten 3 gange igen, hvis Clara kunne overraske.

Russeren var formentlig på forhånd advaret om, at der kunne være en risiko ved at møde Clara, der især ved French Open havde demonstreret, at hun kan præstere på et niveau, som er fuldt på højde med de allerbedste, da hun sendte Jennifer Brady (USA) ud i 1. runde, hvis Clara igen kunne ramme sit allerhøjeste niveau.

Det blev hurtigt klart, at Clara fra starten af kampen var oppe i højeste gear, hvor hun ramte boldene med præcision og i et ekstremt højt tempo, som russeren ikke helt kunne matche, og derved var det danskeren, der igennem hele kampen svingede dirigentstokken og gang på gang udmanøvrerede sin modstander med vindere på både langs og tværs af banen.

Derved skabte Clara et forspring på 3-0, da hun to gange holdt serv ved 40-15 og brød russerens serv.
Ingen kan dog spille helt fejlfrit, og da Clara servede ved 3-1 medvirkede flere danske fejl til, at Alexandrova efter 4 forsøg brød tilbage til 2-3.
Clara bragte sig atter i front 5-3, da hun udnyttede den 2. break-mulighed efter en returvinder til 0-40, og hun afsluttede sættet med et servees til 6-3.

Da russeren ikke udnyttede 2 fordele i det første parti i 2. sæt, brød Clara med en – af mange – longline forhåndsvindere serven til 1-0, men efter en fejl til 15-30 og en stor afbrænder til 15-40 blev Alexandrova straks lukket tilbage i sættet, men kun for en kort stund, idet Clara derefter brød serven 2 gange i træk, og hun var for alvor på sejrskurs, da hun holdt serv til 5-1 efter at have afværget 2 break-muligheder.

Alexandrova holdt derefter serv til 2-5, men kort tid efter havde Clara spillet sig frem til 40-0 i egen serv og dermed 3 matchbolde.
Tilsyneladende bevirkede situationen, at Alexandrova spillede mere frigjort, da kampen i realiteten allerede var forbi, idet hun afværgede alle 3 matchbolde, bl.a. med en retur på linjen, og partiet endte med en dansk dobbeltfejl, som bragte en smule spænding tilbage ved 5-3.

Med udsigten til et muligt comeback kom der dog også russiske nerver ind i spillet, idet et par dobbeltfejl medvirkede til, at Clara fik 2 nye matchbolde ved 15-40, men en russisk forhåndsvinder og en dansk fejl på næste servereturnering afværgede begge, hvorefter en servevinder og en dansk baghånd i nettet betød reducering til 4-5.

Da Clara igen servede for kampen medvirkede et par russiske fejl til 2 nye danske matchbolde ved 40-15, men den første blev misbrugt efter en fejl fra forhånden, men på den 7. matchbold blev russerens returnering for lang, hvorved Clara omsider sikrede sejren 6-3, 6-4.

Herunder highlights fra kampen.

Sejren kan ikke undgå at skabe forhåbninger om, at Clara kan nå langt i turneringer – eller sågar vinde den, men det forudsætter under alle omstændigheder, at hun i hver eneste kamp finder et tilsvarende niveau, hvilket er rimeligt at forvente af en rutineret spiller, der har været med i toppen længe, men næppe helt rimeligt af en 18-årige spiller, som lige har vundet sin første sejr i en WTA hovedrunde.

Herunder vises alligevel, hvilket konsekvenser det kan få for Claras rangering næste mandag, afhængig af hvor langt hun når i turneringen.
På den nye rangliste har Clara fået medregnet 50 point fra titlen ved W25 i Altenkirchen, og derved er hun avanceret 7 pladser til sin hidtil højeste rangering som no. 139 med 565 point.
På live-rankingen er Clara no. 134 efter sejren i kvalfinalen og 1. runde af hovedturneringen.

Runde R16 Kvart Semi Finale Winner
Optjentes 48 78 128 198 298
Ny point 603 633 683 753 853
Live-rank 134 130 116 106 96

Clara møder i 1/8-finalen ranglistens no. 105 Timea Babos (HUN), som i 1. runde vandt 6-4, 5-7, 6-3 over no. 94 Varvara Gracheva (RUS), og selvom den 28-årige ungarer har været fremme som no. 25 og har masser erfaring, undgår Clara næppe at blive udpeget som oplagt favorit til sejren – en af bookmakerne har Clara som favorit til odds 1.33 – 3.40.

Timea Babos
© 2020 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Timea Babos

Kampen spilles formentlig onsdag, hvor TV 2 Sport igen forventer at transmittere opgøret.
Teoretisk set kan Clara Tauson og Holger Rune optræde samtidig på TV 2 Sport og TV 2 Sport X, hvis deres kampe i Lyon og Buenos Aires tilfældigvis spilles samtidig.

Forrige artikelDH herrer: HRT klarede frisag
Næste artikelDH slutspil damer: De fire holds spillertruppe
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.