Heldet tilsmilede ikke Clara Tauson, da vinderne af kvalfinalerne blev indplaceret i lodtrækningen til hovedturneringen, hvor 1. seedede Ekaterina Alexandrova står på den anden side af nettet

I den første runde af kvalifikationen til WTA 250 turneringen Open 6éme Sens Métropole De Lyon var der lidt større jævnbyrdighed end sejrscifrene 6-2, 6-0 antyder, da 17-årige Clara Tauson vandt over 17-årige Juline Fayard (FRA).

WTA-kval: Efter forventet sejr til Clara Tauson venter Amandine Hesse i kvalfinale

Derfor lød vurderingen i den efterfølgende omtale, at det kunne blive nødvendigt at reducere fejlprocenten, når Clara i kvalfinalen mødte 28-årige no. 284 Amandine Hesse, som var den eneste franskmand, der var videre fra 1. kvalrunde, og derfor var arrangørernes forhåbninger knyttet til Hesse.

Allerede i kampens første parti havde Hesse en enkelt mulighed for et break i Claras serveparti, hvorefter Clara havde 3 muligheder i franskmandens serv, men begge holdt serv til 2-2, hvorefter Clara måtte afværge 2 break-muligheder og Hesse en enkelt breakmulighed mere, inden stillingen blev 3-3.

Da Hesse servede ved 3-4, lykkedes det for Clara at udnyttet en break-mulighed ved 30-40, men Hesse brød tilbage, da Clara servede for sættet ved 5-3, men selvom hun afværgede 4 break-muligheder, lykkedes det for Hesse både at afværge dansk sætbold og selv udnytte den 5. break-mulighed.
Clara brød dog serven igen og sikrede derved 1. sæt 6-4.

Ligesom i den første kamp var indtrykket, at Clara havde det spillemæssige overtag, men i perioder bevirkede flere danske fejl, at udfaldet blev mere spændende end nødvendigt.

Clara indledte 2. sæt med at holde serv efter 40-15, men i det næste seveparti ved 1-1 havde Hesse en enkelt break-mulighed efter dansk dobbeltfejl og en 2. bold i nettet, men Clara reddede situationen og holdt serv til 2-1, hvorefter Hesse kom bagud 15-40 i egen serv.
Begge break-muligheder blev afværget med et es og en vinder, men Clara fik endnu en chance efter en fremprovokeret fejl efterfulgt af en dobbeltfejl, og hun fulgte op med et rent serveparti til 4-1, og hun bevarede kontrollen over sættet resten af kampen, som Clara vandt 6-4, 6-2.

Da vinderne af de 6 kvalfinaler blev indplaceret i lodtrækningen, fik Clara på papiret den sværeste modstander, idet hun møder 1. seedede Ekaterina Alexandrova (RUS), der er no. 33 på WTA-ranglisten, men hvis Clara finder sit bedste spil frem og holder fejlprocenten endnu lavere end i kvalifikationen, kan russeren godt få lidt at “tænker over”, ligesom det var tilfældet i hendes 3. runde kamp i Abu Dhabi mod Elina Svitolina, der i 1/8-finalen vandt en gyser 6-2, 6-7(5), 7-6(8).

Ekaterina Alexandrova
© 2021 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Ekaterina Alexandrova ved 1/8-finalen i Abu Dhabi mod Elina Svitolina

Kampen spilles mandag som 3. kamp efter kl. 10 i Lyon, og selvom TV 2 Sport efter planen sender fra WTA 500 i Doha, er kampen med Clara også programsat på kanalen.

Forrige artikelDH damer: HRT tog den sidste plads
Næste artikelHolger Rune får igen wildcard til ATP Challenger i Marbella
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.