Anden WTA 250 finale for Clara Tauson i år mod en slamvinder 24 årige Jelena Ostapenko fra Letland, der pt. er #30 i WTAs officielle ranking. Så en hård nyser for en teenager – altså hvis Ostapenko ikke spiller i foodwagon mode. Det blev en god blanding Clara mødte. Første sæt var Ostapenko ikke det bedste, men rettede op på det i andet sæt, og tredie blev et flot sæt med Clara som vinder til sidst – 6-3 4-6 6-4 blev det og anden WTA titel i hus.

Første sæt blev lidt af et wake up call til Ostapenko, da Clara spillede superb tennis. De startede med at vinde begge to men tydeligt at Ostapenko var presset, og hendes andet serveparti blev brudt efter to breakbolde. Clara holdt med lidt besvær sit parti, og der stod 3-1. Clara servede næsten rene partier krydret med esser i resten af sættet, og brød Ostapenko nok engang til stillingen 6-4 og sættet i hus. Godt sikkert spil af Clara, der virkelig så ud til at tænke spillet – “hvor gør jeg mest ondt”, og det var Ostapenkos anden serv, der blev målet resten af kampen.

Fint Tauson

Andet sæt var en ny kamp forstået sådan, at Clara holdt næsten sit niveau, men Ostapenko var i Ferari mode, og servede og placerede slagene meget bedre end i første sæt. Begge spillere spillede godt, men Ostapenko brød i det syvende parti til 3-4, og det var sættets eneste break og dermed andet sæt til Ostapenko, der havde fundet det gode spil igen – kunne Clara holde til det pres?

Ostapenko bryder

Statistik andet sæt

Tredie sæt startede fint for Clara, der sluttede partiet med endnu et es, men Ostapenko var også fint fra start og brød efterfølgende Clara rent 1-2, og man kunne frygte at erfaringen ville hjælpe Ostapenko i land, men det skulle vise sig at gå anderledes. Clara brød tilbage med det samme, efter at have tilkæmpet sig to breakmuligheder – 2-2. Så fulgte kampens længste parti, som Clara vandt efter 5 gange lige, 2 fordele til Ostapenko og 3 fordele til Tauson – pyh – 3-2. Det blev 3-3 og 4-3 efter 2 esser i Claras parti. Ostapenko klarede til 4-4, hvorefter Clara servede sikkert til 5-4. Ostapenkos nerver kunne ikke holde til det, og hun kom bagud 0-40 og det sagde CLara tak for og brød på anden breakbold – anden WTA titel i hus – flot flot sejr – be proud girl.

Kampens statistik

Ceremoni

Forrige artikelDavis Cup: Løchte og Hannestad sikrede Danmark ny kamp om World Group I Play-offs
Næste artikelTurneringer uge 38: Rune ATP i Metz samt Torpegaard og Løchte i Challengers
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.