Foto WTA TV. Før turneringen startede i Indian Wells, var der ingen i deres vildeste fantasi, der havde forestillet sig de 2 modstandere i dagens finaleb – Naomi Osaka (JPN) og Daria Kasatkina (RUS), men WTA turen er en uforudsigelig størrelse, hvor der hele tiden sker overraskende ting. Lad os kigge på dagens 2 tyveårige kombatanter:

Daria Kasatkina fra Rusland har været en stjerne, som mange har spået en stor karriere. Hun har et lidt utraditionelt spil, der ikke er hårdt, men særdeles veludtænkt. Jeg har kaldt det for en slags tennnisskak, hvor spilleren lægger op til at slå til på det rigtige tidspunkt. Det kom tydeligst til syne, da Caroline spillede mod hende. Kasatkinas vej til finalen gik over:1. BYE, 2. Siniakova, 3. [13] Stephens, 4. [2] Wozniacki, 5. [10] Kerber og 6.[8] Venus Williams.

Naomi Osaka fra Japan er en lidt anden hårdtslående type, der trænes af Sascha Bajin, der indtil 1.december var hitting partner for Caroline Wozniacki. Sascha har fået en usleben diamant, som han er i fuld gang med at udvikle til en fantastisk spiller. Hendes mentale styrke er markant forbedret, og hun giver ikke op, som hun kunne finde på før, og hun har nu et bemærkelsesværdigt afslappet forhold til sig selv og sine kampe.
Vi skal tilbage til 2001 for at finde 2 lige så unge, der mødtes i finalen. Kim Cleisters og Serena Williams. Sidste gang der var en 20 årig i finalen var i 2011, hvor Caroline Wozniacki var i finalen mod Marion Bartoli. Osakas vej til finalen gik over: 1. Sharapova, 2. [31] Radwanska, 3. Vickery, 4. Sakkari, 5. [5] Pliskova, 6. [1] Halep. Ksmpen blev vundet af Naomi Osaka 63 62, og det var der ikke nogen tvivl om.

Spillerne på vej

Første sæt startede nervøst fra begge spilleres side, der begge tabte deres åbningsparti. Derefter fulgtes de ad til 43 til Osaka, hvor hun brød Kasatkinas serv og derefter servede sættet hjem. Kasatkina var ikke på toppen i dag, og det er nok forståeligt nok, efter en semifinale der tog næsten 3 timer. Osaka var skarp med gode vindere og server, så fuldt fortjent første sæt.

Osaka forhånd

Osaka baghånd

Passerslag

Baghånds vinder

Endnu en baghånd

Første sæt Osaka

Stats

Andet sæt startede med et tabt serveparti af Kasatkina, og det var tydeligt, at Kasatkina ikke havde meget at stille op med mod Osakas kontrollerede spil. Osaka brød igen til 41 og holdt til 51, før Kasatkina kom på tavlen, men det var for lidt og for sent. Osaka servede kampen hjem. 63 62. Tillykke til Sascha for at stå bagved Osakas første titel. Spændende at se, hvor det bringer dem hen. Første titel til en japaner i Indian Wells.

Kasatkina forhånds vinder

Osala foran med dobbelt break

Kasatkina holder sin serv

Og det blev Osaka

Kamp statistik

Kasatkina

Naomi Osaka

Forrige artikelWozniacki i den ultimative triumf – venter der mon flere?
Næste artikelDystre udsigter for to unikke tennistalenter
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.