Et par tidligere nr.13er forsøger at arbejde sig tilbage op ad WTA ranglisten – Anastasia Pavlyuchenkova og Kirsten Flipkens – de mødes i Generali Ladies Linz semifinalen lørdag.

Begge spillere kæmpede imod WTAs Rising Stars i deres respektive kvartfinalekampe, Flipkens gjorde det først med en 6-3, 6-4 sejr over den store hårdtslående Denisa Allertova, så fulgte Pavlyuchenkova efter hende i semifinalen i aften kampen, hvor hun slog det serbiske stjernefrø Aleksandra Krunic, 6-3, 6-3.

Selvom de i øjeblikket er rangeret langt fra hinanden – Pavlyuchenkova er nr.29, Flipkens nr.110 – har de begge haft samme topplacering, nr.13, den russiske kom i 2011 og den belgiske i 2013.

Pavlyuchenkova har slået Flipkens i begge deres tidligere møder – og begge i lige sæt.

De andre to kvartfinaler fandt sted tidligere på dagen, med Anna-Lena Friedsam der slog Margarita Gasparyan, 6-3, 6-4, og Johanna Larsson vandt en tæt kamp mod Madison Brengle, 7-5, 7-6 (6).

Friedsam havde lidt problemer med at besejre Gasparyan – hun var oprindeligt op 6-3, 5-2 med dobbelt matchbold, da russeren kæmpede sig tilbage og lukkede hullet til 6-3, 5-4. Friedsam lukkede dog kampen til sin fordel.

Brengle havde også sine chancer – hun førte over Larsson 5-2 i første sæt og havde et sæt point ved 5-4 andet sæt.

Larsson slog Friedsam i parret eneste tidligere møde, på grusbanen i Båstad i år

Programmet for semifinalerne ser således ud:

CENTRE COURT Starting at: 14:00 semifinaler

Anna-Lena FRIEDSAM (GER) vs Johanna LARSSON (SWE)

Anastasia PAVLYUCHENKOVA (RUS) [7] vs Kirsten FLIPKENS (BEL)

I går kom der en meddelelse på Kremlin Cups hjemmeside om at Caroline Wozniacki havde trukket sig fra denne turnering – der begynder mandag – her et lille uddrag:

Vi er meget ked af, at Caroline Wozniacki, på grund af en skade, ikke kommer til Moskva. Vi ønsker hende godt helbred og håber at se danskeren i Ruslands hovedstad næste sæson.
Wozniacki er i kontakt med direktoratet for Moskva turneringen og indrømmede, at hun er lidt træt af ikke at kunne komme til Ruslands hovedstad.
Jeg forværrede skaden ved turneringen i Linz, – forklarede Caroline. – Efter kampen, undersøgte lægerne mit knæ og kom til den konklusion, at jeg skulle tage en pause.
Så jeg vil ikke gå på banen i den nærmeste fremtid. Jeg er altid meget glad for at komme til turneringen “Kremlin Cup”, og jeg vil gerne takke de konkurrencemæssige arrangører for forståelse.

Om det så betyder at Caroline helt har trukket stikket for i år melder historien ikke noget om, men den lille WTA finale i Zhuhai følger i ugen efter WTA finalen i Singapore, så der er lidt over 14 dage og mon ikke hun stiller op der.