For 3. uge i træk har Frederik Løchte Nielsen succes i double sammen med Johan Brunstrom. Efter sejr i Tiburon og semifinale i Sacramento er parret klar til endnu en finale

Som det blev antydet under omtalen af torsdagens kvartfinale i double ved ATP Challenger turneringen i Fairfield, har Frederik Løchte Nielsen væsentlig større succes i double end i single.
Undertegnede var dog ikke helt retfærdig, da det blev påstået, at det var 10. turnering i træk, hvor Løchte ikke var nået videre fra 1. runde.

Et minimumskrav for at blive skribent på Tennisavisen må være, at man kan tælle til 10, og derfor har jeg taget et lynkursus og foretaget en fintælling, som afslører at Løchte i Binghamton i juli måned faktisk nåede kvartfinalen, hvor han tabte til 6. seedede Brydan Klein (GBR) 6-2, 3-6, 4-6.
I de 3 forudgående turneringer tabte Løchte i 1. kval-runde, og heller ikke i de efterfølgende 3 turneringer slap han igennem kvalifikationen.
I både Tiburon og Fairfield, hvor Løchte var direkte i hovedturneringen, blev det til nederlag i 1. runde.
Det samme var tilfældet i sidste uge i Sacremento, hvor han dog forinden havde vundet begge sine kampe i kvalifikationen.

Ovenstående har på ingen måde til formål at “pege fingre” af single-resultaterne, da det ofte er påpeget, at niveauet blandt spillerne på både Futures og Challenger, hvor Løchte primært deltager, er næsten fuldt på højde med spillerne i top 100, hvilket både Løchte og Mikael Torpegaard demonstrerede, da de gav yderst kvalificeret modstand i Davis Cup opgøret mod de spanske stjerner David Ferrer, Rafael Nadal og Roberto Babtista-Agut, hvor Løchte dog erkendte, at han ikke er i stand til at holde samme konstante niveau, da han sammenlignede sine egne udsving med en Tour de France bjerg-etape.

I de seneste uger har Løchte dog vist, at niveauet i double har været væsentligt mere konstant på et højt niveau, hvilket i august måned resulterede i en titel i Vancouver sammen med Treat Huey (PHI), og sammen med Thomas Kromann ved Davis Cup mod Spanien var danskerne tæt på at bringe sig på 2-1 i sæt mod Rafael Nadal og Fernando Verdasco.

I de seneste 3 uger har Løchte som omtalt genoptaget double samarbejdet med Johan Brunstrom (SWE), og efter at de vandt titlen i Tiburon og nåede semifinalen i Sacramento, står de nu i en ny finale i Fairfield, da de i fredagens semifinale vandt en meget jævnbyrdig kamp over 3. seedede Dean O’Brien/Ruan Roelofse (RSA) 6-7(7) 7-6(5), [10-4].

Kampen kan genses herunder på Livestream

Finalemodstanderne er endnu ikke fundet, da den anden semifinale først spilles lørdag kl. 23 dansk tid mellem 1. seedede Carsten Ball (AUS)/Dustin Brown (GER) og Mitchell Krueger/Tennys Sandgren (USA).
I sidste uge tabte Løchte/Brunstrom i semifinalen til tyske Dustin Brown, som dengang havde sin landsmand Daniel Brands som makker.

Dustin Brown spiller forinden kl. 2100cet semifinale i single mod (254) Frances Tiafoe (USA), og derefter spilles den anden semifinale mellem 4. seedede (137) Blaz Rola (SLO) og (694) Taylor Fritz (USA), der i sidste uge vandt titlen i Sacramento.

17-årige Taylor Fritz, der har fået en speciel invitation til turneringen, kan blive et af fremtidens store navne, da han har markeret sig som junior ved at vinde US Open, semifinale ved Wimbledon, finale ved French Open og kvartfinale ved Australian Open. Desuden vandt han Indian Wells som junior.

Begge semifinaler i single samt den sidste semifinale i double kan følges på Livestream herunder.

Forrige artikelWTA: Generali Ladies Linz – 2 spillere på vej tilbage mødes + Carolines situation.
Næste artikelITF Junior: Johannes Ingildsen triumferer i Babolat Autumn HRT Cup
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.