Selvom de fleste topspillere deltager i Eastbourne, har Caroline Wozniacki gode chancer for at nå langt eller vinde turneringen

Når Caroline Wozniacki tirsdag møder ranglistens no. 58 Naomi Osaka (JPN) vil der være en oplagt risiko for, at det kan blive den eneste kamp, som Danskeren når at spille som optakt til næste uges helt store Grand Slam turnering på Wimbledon.

Årsagen til denne “bekymrede” vurdering er alene baseret på, at den 19-årige Japaner allerede har spillet flere kampe på græs de seneste uger, og at hun tilhører det kuld af uimponerede unge spillere, som på deres bedste dage kan gøre livet surt for de bedste spillere, hvis de ikke er oppe på mærkerne fra første kamp, hvor spillerne ofte er en smule rustne, indtil de har vænnet sig til et nyt underlag.

Hvis Caroline derimod kommer godt fra start og slipper videre til 1/8-finalen, har hun niveauet til også at gå hele vejen – og endda vinde turneringen.
I stedet for at fremføre yderligere argumenter for, at det er tilfældet, henvises til denne artikel, hvor Tennisavisens nyeste skribent Ole Jørgensen redegør for den forandring, som giver grobund for at tro på, at der kan være flere store resultater på vej

Caroline Wozniacki på vej mod karrierens største resultater

Selvom det fortsat er en udbredt opfattelse hos mange skeptikere, at Caroline ikke spiller tilstrækkeligt aggressivt eller offensivt, er de fleste tenniskyndige dog enige om, at hun reelt har de nødvendige forudsætninger for at slå alle, når hun præsterer sit bedste.

Dog sker det stadig ofte, at Caroline har tendens til at blive for passiv eller usikker, når hun er tæt på at nå et mål, hvilket tilsyneladende seneste var tilfældet, da hun ved French Open mod Ostapenko ikke formåede at holde det samme høje niveau, som bragte hende foran 5-0 i 1. sæt.

Det var dog i høj grad Ostapenkos fortjeneste, men det fjerner ikke det indtryk, at Caroline selv var medvirkende årsag til, at modstanderen fik tro på tingene, hvilket også er set tidligere, hvor hun slap grebet og blev for passiv og derved ikke fik snøret sækken.

I 1/8-finalen er der god chance for, at Caroline møder 12. seedede Elena Vesnina (RUS), som også kan blive en besværlig modstander, men den største forhindring forventes at blive kvartfinalen mod 2. seedede Simona Halep (ROU), som har den ekstra gulerod, at hun kan snuppe 1. pladsen på ranglisten fra Angelique Kerber (GER), hvis hun enten vinder turneringen eller resultaterne i øvrigt flasker sig.

Caroline kan ikke forbedre sin rangering som no. 6, hvorimod hun kan blive overhalet indenom af både 5. seedede Johanna Konta (GBR) og 7. seedede Svetlana Kuznetsova (RUS) samt 8. seedede Agnieszka Radwanska (POL), som i så fald skal vinde turneringen, og Caroline skal være sendt ud inden semifinalen, hvor hun kan møde Radwanska eller 11. seedede Garbine Muguruza (ESP).

I øverste halvdel er der flere ubesvarede spørgsmål.
1. seedede Kerber har endnu ikke fundet det spil, som har bragt hende på ranglistens 1. plads.
Jelena Ostapenko har spillet sin 1. kamp efter French Open triumfen, da hun efter en svingende præstation vandt 6-3, 0-6, 6-4 over no. 26 Carla Suarez Navarro (ESP), og hun kan ikke udelukkes som finale-kandidat sammen med Pliskova, Kuznetsova og 9. seedede Kristina Mladenovic (FRA).