Caroline Wozniacki kan allerede i 2. runde møde Agnieszka Radwanska for fjerde gang siden september, og hun kan med sin 10. sejr over veninden bane vejen til semifinale mod Angelique Kerber

Efter lodtrækningen til WTA Premier turneringen Qatar Total Open i Doha afhænger Caroline Wozniackis muligheder for succes udelukkende af, om hun er i stand til at ramme et fornuftigt niveau i løbet af turneringen.

Risikoen for exit allerede i 1. runde (R32) er absolut til stede, når hun møder ranglistens no. 24 Kiki Bertens (NED), men efter et par ugers pause siden Australian Open har danskeren haft god tid til lade op til de kommende ugers opgaver, og derfor er det rimeligt at forvente dansk sejr mod Bertens, der i weekenden spiller FED Cup mod Hviderusland, hvor Bertens med stort besvær vandt den første kamp 3-6, 7-6(6), 6-4 over 18-årige no. 142 Aryna Sabalenka, der er ukendt for de fleste.
Bertens har ikke haft prangende resultater på det seneste, idet hun tabte i 1. runde i både Australian Open og to uger senere i St. Peterburg.

Caroline kan derimod for alvor blive testet i 1/8-finalen, hvor hun i tilfælde af sejr over Bertens for 16. gang møder 4. seedede Agnieszka Radwanska (POL), som hun i sidste del af 2016 mødte 3 turneringer i træk – først i semifinalen i Tokyo, hvor Caroline vandt 4-6, 7-5, 6-4, og hun vandt desuden turneringen, men i de to følgende uger i Wuhan og Beijing vandt Radwanska relativt sikkert i 2 sæt.

I den indbyrdes statistik mellem de to veninder fører Caroline 9-6, og danskeren har som regel haft overtaget i de perioder, hvor formkurven har været i top, og ser man bort fra de to seneste opgør, vandt Caroline de forudgående fire opgør i Cincinnati og Singapore i 2014, Madrid 2015 og som nævnt Tokyo sidste år.

Radwanska er ikke nogen “hard-hitter”, og derfor er det oftest Caroline, der trækker sig sejrrigt ud af de interne opgør, men det forudsætter under alle omstændigheder, at Caroline spiller op til sit bedste mod polakken, som er mindst lige så boldsikker som danskeren, og desuden er hun en taktisk begavet spiller, som med sine variationer og finurlige spil kan drive modstanderne til vanvid.

Radwanska indledte sæson usikkert – ligesom mange andre top spillere – og hun var nede med matchbold i årets første kamp mod no. 104 Ying-Ying Duan (CHN) i Schenzhen, hvor hun i 3. runde tabte 0-6 i 3. sæt mod no. 39 Alison Riske (USA).
Hun havde dog mindre besvær med kineseren i Sydney ugen efter, hvor hun siden tabte 4-6, 2-6 til no. 10 Johanna Konta (GBR) i finalen, hvorefter hun sensationelt tabte 3-6, 2-6 til 34-årige no. 79 Mirjana Lucic-Baroni (CRO) i 2. runde ved Australian Open.

Det kan vise sig at blive en fordel for Caroline, at hun i modsætning til Radwanska lige får en kamp mod Bertens til at finde sig til rette i turneringen.

I kvartfinalen kan Caroline ifølge seedningen møde 6. seedede Elena Vesnina (RUS), som Caroline for det meste har haft et solidt overtag imod, men deres seneste opgør var faktisk også i 3. runde i Doha, hvor russeren dengang var no 115 og havde været gennem kvalifikation, og Caroline tabte sensationelt 5-7, 7-5, 3-6, hvilket var i en skidt periode for Caroline, som i de to forudgående turneringen – efter finalen i Auckland – havde tabt første kamp ved både Australian Open og St. Petersburg, og i de efterfølgende turneringer i Monterrey og Indian Wells samt Miami fandt Caroline heller ikke sit bedste spil.

Vesnina skal formentlig inden et eventuelt nyt møde mod Caroline først forbi no. 21 Roberta Vinci (ITA), der ligesom Vesnina møder en kvalspiller i 1. runde.
Uanset om Caroline møder Vesnina eller Vinci vil hun have gode muligheder for at slippe videre til semifinalen, hvor hun ifølge seedningen kan møde 1. seedede Angelique Kerber (GER) eller 7. seedede no. Timea Bacsinszky (SUI).

Elena Vesnina i sejr over Cornet
Elena Vesnina i sejr over Cornet

Caroline har haft mange drabelige opgør mod Kerber, som dog fører 8-5 og har vundet de 2 seneste indbyrdes opgør.
Hverken Kerber eller Caroline har dog hidtil ramt deres topniveau i 2017, men bliver det tilfældet i Doha, og de i så fald mødes i semifinalen, vil pilen formentlig mest pege på Kerber som finale-deltager, men Carolines muligheder vil bestemt være til stede, forudsat at hun rammer sit top-niveau.

Angelique Kerber
Foto: Jimmi48 – Angelique Kerber US Open 2016

I den modsatte halvdel er de top-seedede Karolina Pliskova (CZE), Dominika Cibulkova (SVK), Garbine Muguruza (ESP) og Barbora Strycova (CZE), hvor især Pliskova har vist gode takter, selvom hun – ligesom Radwanska – tabte sensationelt til Lucic-Baroni i Melbourne.
Muguruza har endnu ikke for alvor imponeret i 2017, men måske sker det i Doha.

Foto: Karolina Pliskova
Foto: Karolina Pliskova

Julia Boserup kommer ikke videre fra kvalifikationen

Tennisavisen har netop kunnet berette, at dansk-amerikaneren Julia Boserup på den nye rangliste på mandag vil være no. 100, hvilket åbner bedre muligheder for, at hun kan komme ind i flere af de WTA-turneringer, som ofte kan følges på TV2 Sport.

Det bliver dog ikke i Doha, at danske TV-seere får mulighed for at se kampe med Julia, som lørdag mødte ranglistens no. 55 Lauren Davis (USA) i 1. runde af kvalifikationen til turneringen.
Både i 1. og 2. sæt havde Julia chancer for at bringe sig foran med et break ved stillingen 2-2, men i begge sæt valgte 3. seedede Davis netop på disse tidspunkter at fyre et par af sine i alt 12 serve-esser af sted.
Desuden blev Julia begge gange selv brudt i partiet lige efter, og Davis er videre til 2. kvalrunde efter sejr på 6-2, 6-2.

Julia deltager i næste uge i kvalifikationen til Premier 5 turneringen Dubai Duty Free Tennis Championships.

Tennisspilleren Julia Boserup
På billedet ses Julia Boserup. Foto: Sportsfotograf.com.

Sværhedsgraden af kvalifikationen i Doha illustreres ved, at de 8 seedede er fra no. 44-66 på ranglisten, heriblandt 6. seedede Johanna Larsson (SWE), som er videre til 2. kvalrunde efter 6-3, 4-6, 6-1 over no. 124 Silvia Soler-Espinosa (ESP).
For at komme ind i hovedturneringen skal svenskeren både vinde over no. 112 Ekaterina Alexandrova (RUS), og no. 44 Christina McHale (USA) eller no. 171 Ons Jabeur (TUN).

Tennisspilleren Johanna Larsson

Turneringen kan følges på TV2 Sport og TV2 Play fra mandag.