Når Caroline Wozniacki spiller kampe vil både Michael Tauson og Patrik Wozniaki assistere TV2 Sports Tennisredaktør Henrik Jensen under TV-transmissionerne

Kort før Nytår kunne Tennisavisen præsentere to af de nye unge kommentatorer, som TV2 Sport benytter ved TV-transmissioner fra de mange WTA turneringer, som kanalen har fået rettigheder til at vise fra 2017.

De første af årets turneringer på TV2 Sport foregik “down under” i optakts-turneringerne til Australian Open, og derfor blev mange af kampene transmitteret om natten, så det er formentlig endnu ikke den helt brede skare blandt tennis-publikummet, som for alvor “kender” Martin og Kristoffer.

Martin og Kristoffer glæder sig til at kommentere WTA tennis på TV2 Sport

Michael Tauson både kommentator og sportschef

Til gengæld har mange seere formentlig bemærket, at Michael Tauson har fungeret som ekspert-kommentator, og han har sammen med TV2 Sports Tennis-redaktør Henrik Jensen guidet seerne igennem flere af de kampe, hvor Caroline Wozniacki har deltaget, og Tauson har desuden medvirket ved flere af de øvrige kampe.

Da førnævnte præsentation blev udgivet i Tennisavisen, var det endnu ikke forhandlet helt på plads, i hvilket omfang Tauson kommer til at medvirke som kommentator, idet han desuden er ansat som Sportschef i HIK, som i øjeblikket må betegnes som Danmarks førende tennisklub, når det handler om talentudvikling med spillere som Holger Rune, Clara Tauson, Hannah Viller Møller og Sebastian Grundtvig, som alle er de bedste herhjemme i deres respektive årgange 2001-2003, hvor de desuden hører til i den europæiske elite, hvor Holger endda er no. 1 foran en anden dansker, Elmer Møller fra Skovbakken.

Der mangler fortsat at få de sidste detaljer på plads om, hvor ofte Tauson kan deltage som kommentator og stadig fungere som Sportschef i HIK, men han vil så vidt muligt kommentere de kampe, hvor Caroline Wozniacki spiller.

Foto: Henrik Jensens Facebook
Foto: Henrik Jensens Facebook – sammen med Michael Tauson

Patrik Wozniackis inside kendskab stor fordel

Da TV2 Sport i nedenstående indslag på Facebook fortalte, at Caroline Wozniackis storebror Patrik Wozniacki ligeledes bliver tilknyttet som tennis-kommentator, blev han af Henrik Jensen spurgt, hvordan det vil være at kommentere kampe med sin egen søster og samtidig forholde sig kritisk til hendes spil.
Patrik svarede, at han sammen med sin far er den største kritiker af alle, så han vil formentlig være mere kritisk end andre såkaldte eksperter – ikke mindst de danske, som ofte er påpasselige med hvad de siger om “vores egen Caroline”.

Patrik vil fortælle, hvad han ser, også når søsteren ikke præsterer, og han vil også gøre opmærksom på, hvis der konstateres uenighed, når faderen er inde for at coache ved sidebytte.
Desuden kan Patrik bedre end andre vurdere, om den lagte taktik bliver fulgt, da han både forstår, hvad der bliver sagt og kender taktikken, når han har talt med dem inden kampen, og derved kan han give seerne en større inside-viden end alle andre.
Bliver taktikken ikke fulgt, vil han ikke tøve med at gøre seerne opmærksom på det, bedyrer han.

Patrik har efterfølgende fremsendt denne kommentar til Tennisavisen om, hvordan han ser sin rolle som kommentator, hvilket han glæder sig meget til, da det altid har været et ønske hos ham, og derfor takkede han ja tak til det, da muligheden bød sig, og han fortsatte

Jeg føler jeg kan komme med en masse ny viden omkring spillerne på WTA Touren, da jeg har fulgt den meget tæt de sidste 12 år.
Jeg har et indgående kendskab til mange af spillerne og kender dem personligt på og uden for banen.
Derudover kender jeg Caroline og min far bedre end nogen anden, hvilket betyder at jeg kan komme med bedre information omkring taktik, humør, stemning i lejren op til kampene m.m.

Patrik har allerede kommenteret ved flere kamp i St. Petersburg, og han har fået mange anerkendende bemærkninger, fordi han har bidraget med gode kommentarer om både kampene og spillerne.
Desuden fremhæves en herlig humor omkring kampene.

Ansættelsen har dog også givet anledning til debat, idet nogle har spurgt, om en fodboldspiller har forstand på tennis, hvilket hans hidtidige medvirken klart har bekræftet er tilfældet.

Både Mikael Tauson og Patrik Wozniacki medvirker ved Carolines kampe

Det mere principielle spørgsmål om mulig inhabilitet blev et tema i februar måneds første udgave af Presselogen, hvor medie-chefer hver søndag pudser glorien med udtryk som “journalistiske principper”, “relevans for offentligheden”, “kritisk tilgang” mv., og flere satte spørgsmål ved, om Patrik ville være i stand til at forholde sig “kritisk” til sin egen søster, hvilket alle var enige i, at han nok IKKE ville være i stand til, og derfor kunne ansættelsen være yderst kritisabel, hvis han blev sat til at kommentere søsterens kampe.

Efterfølgende har Frederik Lauesen fra TV2 medgivet, at Patrik “selvfølgelig ikke kan forholde sig objektivt” til Carolines kampe, men han påpeger samtidig, at Patriks rolle er “varedeklareret”, så man ikke får den opfattelse, at TV2 Sport forsøger at lade som om, at han er fuldstændig objektiv.

Henrik Jensen bekræfter overfor Tennisavisen, at Patrick er med i studiet før kampene med Caroline, og han vil også kommentere undervejs, især i pauserne, hvor han vil oversætte ved coaching.
Desuden er det meningen, at Tauson er med som eksperten, men Henrik forventer masser af engagement fra Patrik i boksen, og han er ikke i tvivl om, at Patrik vil være kritisk, hvis Caroline spiller dårligt – især fordi han har den unikke tilgang til kampene, at han kender taktikken på forhånd, så “han vil absolut være skarp og ærlig, hvis hun ikke følger taktikken i en kamp“, tilføjer han.

Henrik tilføjer endvidere, at han glæder sig til samarbejdet med de to – Tauson som en erfaren ekspert med indblik i det tekniske i spillet, mens Patrik kan give seerne en nærhed, fordi han kender Caroline og sin far så godt, kender taktikken og ved utroligt meget om modstanderne, fordi han har rejst så meget med Caroline i de seneste år.

Henrik Jensens fascination skyldes Bjørn Borg og Roger Federer

Henrik Jensen fortæller endvidere, at hans egen fascination af tennis blev skabt af Bjørn Borg i 70’erne.
Desuden har Henrik et stort hjerte for Roger Federer, som han var så heldig at opleve på nærmeste hold, da han vandt sin første Wimbledon titel i 2003.
Henrik arbejdede for TV2 sporten i seks år på Wimbledon anlægget, hvor de havde studie, og han oplevede derved fire af Federers Wimbledon sejre tæt på fra 2003 til 2006, og han mødte schweizeren ansigt til ansigt i få minutter efter sejren i 2006.

Forrige artikelDavis Cup: Billedgalleri Danmark vs. Marokko – Øvrige resultater
Næste artikelWTA Doha: Wozniacki kan vinde 10. sejr i veninde-opgør mod Radwanska
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.