13, gang hvor får du det fra? Se senere. En semifinale skulle afgøres i dag. Kun en fordi Simona Halep havde trukket sig efter gårsdagens kamp, på grund af fortsatte problemer med den ene fod. Halep er ude mindst til Indian Wells – håber hun kommer tilbage rask og rørig, da vi har brug for ildsjæle på WTA turen. Caroline Wozniacki skulle møde en af de andre kendte spillere tjekkiske Petra Kvitova, der er inde i et længere forløb med 11 sejre i træk. Vi husker ,at hun var ude i starten af 2017 p.g.a. et knivoverfald ved sit hjem kort før jul i 2016. Hun vedte tilbage i French Open, hvor hun for øvrigt startede med at sende Julia Boserup ud af turneringen. Hun er nu oppe på fuld styrke igen ,og med en spilleglæde man kunne ønske flere andre WTA spillere kunne fremvise. De to er jævnaldrende, og har kendt hinanden siden juniortiden, og det var 10de gang de mødtes. Wozniacki har et par sejre at indhente, da det kun er blevet til 3 sejre indtil nu. Sidst de mødtes var i Beijing, hvor Caroline blev slået ud i 1/8 dels finalen. Begge spillere altså på toppen, så man kunne forvente endnu en “herrekamp” mellem to modsatte spillertyper – hardhitteren mod retrieveren. 13 kommer fra det flotte faktum at Carolines stræk af vundne kampe er endnu flottere end Petras, det er nemlig trettende gang Wozniacki er i en semifinale, og hun har vundet alle indtil i dag – altså 12 vundne semifinaler i træk, men trettende gang gik det ikke, og Petra fik sin 12. vundne kamp i stræk, men der måtte kæmpes hårdt. 63 67 57 blev det efter 2 timer og 36 minutters spil, i en kamp der var en finale værdig.

Spillerne på vej

Første sæt blev styret af Caroline der brød Petras serv i det 6.parti. Det var dog en stakket frist før Petra brød tilbage. wozniacki brød igen til 53 og servede første sæt i hus 63. Det var ikke nogen stor kamp forstået på den måde at begge spillere lavede fejl de normalt ikke ville lave. Petra havde fx meget få ordentlige server men en imponerende forhånd efterhånden som kampen skred frem. Hos Caroline var det galt med serven, der ikke helt var i top til gengæld blev det meste returneret og nettet blev også nærmet. Wozniacki spillede en tand bedre end Kvitova -63. Lidt fre første sæt:

Første 5 partier til serveren

1-2 punch

Foran 42

Kvitova bryder tilbage

Woz tager første sæt

Statistik

Andet sæt var mere jævnbyrdigt og havde 6 servebreaks, hvoraf de 4 af dem kom i sættets sidste 4 partier. Wozniacki var igen den mest toneangivende, men Petra var meget bedre med, og forhånden glimtede mere og mere. Ved stillingen 44 brød Caroline Petras serv til 54, og hun kunne nu “bare” serve sættet og kampen hjem, men her svigtede serven helt og Caroline tabte partiet rent. Så brød Caroline igen Petras serv, og kunne igen “bare” serve sættet hjem, men igen kostede lidt sjusket spil og en dobbelt fejl servepartiet, og så var det 66, og en tiebreak var nødvendig – en fuldstændig unødvendig situation at være kommet i, og Petra viste, hvem der havde flest nerver i ro, og vandt tiebreaken 73 og dermed var et afgørende sæt nødvendigt. Her tabte Wozniacki efter min mening kampen ved ikke at kunne serve et parti hjem. Lidt fra andet sæt:

Godt spil Kvitova

Endnu en forhåndsvinder af Woz

Woz bryder igen

Flot vinder af Petra

Petra bryder tilbage

Woz bryder nok engang 65 og skal serve

Åh nej tiebreak

Og vi skal have et tredie sæt

Andet sæt statistik

Tredie sæt så jeg desværre ikke så meget af, men begge spillere fulgtes ad til 44, hvorefter Caroline tabte sit serveparti og så kunne Petra serve kampen hjem, men Caroline brød tilbage for sidste gang til 55. Petra servede sit parti hjem og brød Caroline i sidste parti til slutstillingen 57. Ærgerligt men sådan er tennis. Der skal ikke et ret stort slip til før momentum bliver vendt. En skam det ikke var en finale, for spænding og indædt fight var der- Præcisionen svigtede hos begge spillere i perioder, men begge havde ære af kampen, der momentvis viste ret godt spil. Tillykke med sejren Petra rart at se dig tilbage i toppen igen. Petra er nu #14 men vil med en sejr komme i top 10 igen. Lidt fra 3die sæt:

Petras 1-2 punch

Kvitova trækker det længste strå

Petra første spiller der vinder over Wozniacki i en semifinale siden 2016 US Open.