Sidste finale i Auckland var en speciel begivenhed. Den stod mellem Serena Williams/Caroline Wozniacki og Asia Muhammad/Taylor Townsend (begge USA). Speciel fordi Serena Williams vandt singlefinalen – hendes 73de titel – mod Jessica Pegula, hvilket var Serenas første sejr siden Wimbledon 2016. Speciel fordi det det var med en anden makker end Venus Williams og den første turnering med denne makker. Caroline Wozniacki havde den ære at være denne makker i sin næstsidste turnering (i denne omgang). Det var Wozniackis første double turnering i 10 år og hendes mulighed for at vinde sin tredje double turnering siden titlen i Memphis 2009 sammen med Victoria Azarenka. Et andet spørgsmål – kunne Serena klare at spille to kampe i træk på topniveau? Nej det gik ikke men de havde det sjovt og det er vel i grunden ikke så galt – Asia Muhammad/Taylor Townsend vandt fortjent 6-4 6-4.

Første sæt blev ikke en “walk in the park” for Careena, det var en fin modstander duo, der pressede dem fra kampens start. Således afgørende punkt i første parti, hvor det lykkedes dem at vinde. Asia Muhammad/Taylor Townsend var klar fra start og vandt let deres parti og havde afgørende punkt igen, som de vandt 1-2. Careena brød tilbage og de to par fulgtes ad til 3-3, hvor Asia Muhammad/Taylor Townsend igen brød Careena. Asia Muhammad/Taylor Townsend holdt deres server resten af sættet og tog dermed første sæt. Det var tydeligt at samspillet var bedre hos Asia Muhammad/Taylor Townsend selvom det var gode dueller der udspandt sig gennem sættet 4-6.

Første sæt til Asia Muhammad/Taylor Townsend

Andet sæt blev en fortsættelse af første sæt og selvom Careena gjorde hvad de kunne, så var Asia Muhammad/Taylor Townsend for stærk en modstander i dag, men Serena og Caroline havde det sjovt og som Caroline sagde efter kampen: “Det skulle vi have gjort for lang tid siden”. Før sejrstrofæet blev overbragt til vinderne, var der en speciel ceremoni før det. Caroline Wozniacki fik tildelt en ærespris, for det hun har gjort for turneringen i Auckland. Hendes betydning, for at trække store navne til turneringen, har været helt afgørende for turneringens vækst. Årets turnering har spillet for fulde huse siden første dag, og dermed rekord for turneringen. Held og lykke Caroline.

Selvom de er ved at tabe er der tid til lidt sjov

Asia Muhammad/Taylor Townsend vinder doublen fortjent

Speciel hæder til Wozniacki

Vinder og runner up