Carolines indsats og forløbet i Cincinnati får afgørende indflydelse på hendes US Open 2018

Programmet med tre opvarmningsturneringer op til US Open er blevet noget vingeskudt. Turneringen i Washington, den “bløde” opstart , blev forhindret af en skade, og turneringen i Toronto blev kun til en enkelt kamp. Således har Caroline nu efter planen bare en enkelt turnering tilbage til at oparbejde kampform inden US Open. Cincinnati WTA hovedturneringen starter mandag den 13. august.

Overraskende – og dog – blev Caroline slået ud af Sabalenka i sin første kamp siden Wimbledon. Sabalenkas præstationer i Eastbourne heriblandt finalekampen mod Caroline havde sendt advarselssignaler om en velspillende, skarp tennisspiller, som ingen modstander skal række en lillefinger. 

Hvad kunne man forvente af Caroline efter en måneds tid uden kamp? Ja, vel netop det, hun præsterede. Caroline spille periodisk godt, viste prøver på sine kvaliteter, men ellers virkede Caroline lidt rusten og uskarp. Især i de afgørende momenter og på de afgørende point var Sabalenka i den kamp Caroline overlegen i skarphed, præcision og mod, udnyttede dygtigt og konsekvent Carolines manglende skarphed.

Men uanset Caroline tabte, var Sabalenka kampen alligevel en ganske fin opvarmningskamp, en god og lang kamp, hvor Caroline jo blev presset af en kvalificeret modstander, og fik afdækket at der – ikke uventet – skal arbejdes på at hæve såvel det mentale som det spillemæssige niveau.

Situationen er altså således, at Carolines kampform til US Open skal færdiggøres i Western & Southern Open, Cincinnati, hvor hver enkelt af forhåbentlig flere kampe derfor er betydningsfuld. 

Det er noget af et pres af særlig karakter, Caroline er under.

Cincinnati, Carolines debutturnering

Caroline fik sin debut på WTA Touren netop i Cincinnati i 2005, hvor hun mødte Patty Schnyder. Pudsigt nok er det en af de turneringer, hun endu ikke har vundet. Bedste resultater er en semifinale og 3 kvartfinaler.

Modstanderne

Under de herskende omstændigheder måtte det være ønskværdigt, om Caroline kunne få en lidt blød opstart forstået således, at hun får spillet sig ind i turneringen, finder rytmen i sit spil, får spillet til at fungere. Dernæst må det være ønskværdigt at møde forskellige spillertyper og gerne på højt niveau.

Nå, men Caroline sidder over i første runde og kan først møde en top 10 spiller i 4. runde. Så det ser jo ganske “blødt” ud, indtil man dykker ned i detaljen.

I 2. runde møder Caroline enten Kiki Bertens eller CoCo Vandeweghe. Især sidstnævnte kan på en for hende god dag være en meget vanskelig modstander, har før vist sig som en favoritdræber.

I 3. runde siger seedninger at (14) Venus W kan blive modstanderen. Alternativer er Maria Sakkari, Anett Kontaveit, Barbora Strycova. Korrektion: Venus W. har trukket sig og erstattes af Naomi Osaka.

4. runde, kvartfinale, modstanderne kan blive (4) Elina Svitolina, (12) Daria Kasatkina. Alternativt blandt andre Svetlana Kuznetsova.

5. runde, semifinale, kunne blive (3) Sloane Stephens, (8) Petra Kvitova, (10) Julia Görges, (15) Elise Mertens på den anden side af nettet. Serena W er et alternativ.

De øvrige topseedede (1) Simona Halep, (4) Angelique Kerber, (6) Caroline Garcia, (7) Garbine Muguruza, (9) Karolina Pliskova samt for eksempel (11) Jelena Osapenko, Viktoria Azarenka eller den nye onde ånd Ekaterina Makarova kan Caroline først møde i finalen, hvis hun skulle nå så langt.

Hovsa, den bløde opstart forblev ønsketænkning. Men uanset hvordan de øvrige spillere slår hinanden ud, vil Caroline i hver runde kunne møde en spiller på højt niveau, få nogle gode kampe, hvor hun bliver presset.

Men vi må erkende, at risikoen for endnu en tidlig exit også er til stede. I så fald kan New Haven muligvis udgøre en anvendelig nødløsning i 12. time.

Konklusion 

Og hvad er det så, Caroline skal bruge Cincinnati turneringen til. Egenligt meget enkelt og dog kompliceret: 

Arbejde med skarphed, præcision, fart i serv og grundslag, stærke returneringer, kun bevidst anvendelse af korte bolde, kontrolleret offensiv, spilstyring, fokusering, koncentration. Jamen det er jo det hele? Ja, præcis! Det handler for Caroline ikke om at opfinde den dybe tallerken men om generelt at komme op på det niveau, hun kan spille på.

Og det er nu, det sner. Cincinnati turneringen er Carolines nøgleturnering inden US Open.