I første uge af Wimbledon sender TV2 daglig 14-18. TV2 Sport sender fra start til slut begge uger. TV2 Play dækker altid Centre Court og Court 1 samt en bane yderligere

Det har længe været kendt i “indviede kredse”, at rettighederne til Grand Slam turneringen Wimbledon fra 2019 overtages af TV2, hvilket desuden har fremgået på turneringens webside, men da aftalen først blev underskrevet for nylig, har TV2 ventet med at melde det ud officielt.

Tennisavisen har modtaget informationer om planerne for dækningen af turneringen hos TV2, der i den første uge dagligt sender kampe på TV2 hovedkanalen kl. 14-18 efter ca. 15 minutters studieoptakt, og der bliver også live reportager og indslag fra studiet undervejs mellem kampene.
I begge uger bliver der kl. 2225 sendt et magasinprogram på TV2, som på grund af Tour de France ikke sender kampe i 2. uge af turneringen.

På TV2 Sport bliver der vist kampe fra start til slut i begge uger.
Efter en studie optakt 1215 vises kampe indtil kl. 22, og imellem kampene bliver der live reportager og indslag fra studiet.

Wimbledon
TV2 Sport

Kampe med danske spillere vil blive prioriteret over alt andet, og derfor vil der formentlig være garanti for, at kampe med både Caroline Wozniacki og Frederik Løchte – der spiller double sammen med Robin Haase – bliver vist.

Da Tennisavisen ikke har et billede med Løchte og Haase, vises i stedet nedenstående billede fra 2012, hvor Løchte sammen med Jonathan Marray sensationelt vandt titlen i double.

556910677JS00472_Day_Six_Th
2015 Getty Images – Jonathan Marray og Frederik Løchte Nielsen

I den 2. uge afvikles juniorernes Wimbledon, hvor 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune er opsat på at tage sin 2. Grand Slam titel, selvom han endnu ikke har spillet turnering på græs.
Det får han dog mulighed for i den første uge, hvor der afvikles en Grade 1 turnering i Roehampton, som er i nærheden af Wimbledon.

Holger vil uden tvivl også dukke op på TV-skærmen – både i aktion på græstæppet og i indslag fra studiet på Wimbledon.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Privat – Holger Vitus Nøskov Rune prøver nyt tøj inden Champseed Galla hos Mouratoglou Tennis Academy.

På TV2 Play vil 2 af kanalerne vise alle kampe på Centre Court og Court 1, primært med engelsksproget kommentering.
Derudover bliver der vist udvalgte kampe på en tredje Play-kanal, hvor nogle af kampene kommenteres på dansk og andre på engelsk.

Der er både studie i Odense og på Wimbledon.
I Odense er Peter Bastiansen og Kenneth Carlsen ekspert-kommentatorer, og desuden medvirker Martin Gottschalk, Kristoffer Møldrup og Simon Tordrup.

Fra London kommenterer Tennisredaktør Henrik Jensen sammen med eksperterne Michael Tauson og Patrik Wozniacki, hvilket foregår fra kommentatorboksen på Centre Court.

I Wimbledon studiet, der er placeret i nærheden af Henman Hill, der også benævnes som Murray Mount, sørger Camilla Nørgaard og Jacob Hammerholt for, at der både leveres live rapporter og indslag fra Wimbledon, så Camilla får formentlig mulighed for at interviewe Caroline Wozniacki, ligesom det var tilfældet ved OL i London i 2012.

Camilla Nørgaard i interview med Caroline Wozniacki under OL i London.

Tennisavisen tilstræber dagligt at informere om næste dags spilleprogram, samt hvilke kampe, der forventes vist på TV.
Det bliver dog ikke undertegnede skribent, der sørger for det, idet jeg tilbringer 2 ugers privat ferie i London, hvor der dog forventes at blive mulighed for at tilbringe noget af tiden på Wimbledon.

Formentlig bliver der – ligesom for 5 år siden – lejlighed til at udarbejde en “øjenvidne beretning” under opholdet, hvor en af de første store oplevelser bliver allerede på mandag ved en koncert i Greenwich med Sir Clif Richard, og onsdag den 3. juli er det lykkedes at erhverve billetter til Centre Court.

Beretningen fra 2014 findes på dett link – http://find-relation.dk/tennisforum/wimbledon2014.htm

TV2 Sport medsendte dette nostalgiske billede med Kurt Nielsen, som var i finalen i både 1953 og 1955.

Wimbledon
TV2 Sport