Ligesom det var tilfældet i Frederik Løchte og Jonathan Marrays første kamp ved Wimbledon var spillet i 2. runde mod 16. seedede Juan-Sebastian Cabal og Robert Farah (COL) i store perioder af kampen på et niveau, som lover godt for fortsættelsen i 2. uge af Wimbledon.

I 1. sæt blev der fulgt et fast mønster, som bestod i at Marray var nede 0-40 i alle hans egne servepartier, hvorefter de hver gang hævede niveauet og reddede partierne hjem alligevel, og på den måde reddede de 10 break-chancer i hele sættet, hvorimod de i Frederiks servepartier vandt samtlige bolde i hele sættet.

Da det dansk-britiske par brød modstandernes serv til 1-3 betød førnævnte mønster automatisk, at de vandt 1. sæt 6-3.

I 2. sæt servede og spillede begge columbianerne meget stabilt, og der bød sig ingen muligheder for at få et break mod dem i hele sættet.
Marray gik dog væk fra det tidligere mønster med at komme bagud 0-40, da han i sit første serveparti i stedet var foran 40-0, men stillingen skulle alligevel op og vende ved 40-40, inden Marrays serveparti blev holdt.

Frederik fortsatte i starten af sættet med at holde serven blankt til 2-2, indtil han ved 3-4 omsider måtte afgive 2 bolde i egen serv efter en dobbeltfejl og en skarp returnering fra modstanderen direkte i fødderne.
Da Frederik næste gang skulle serve ved 5-6 for at fremtvinge tiebreak, kom de efter en ny dobbeltfejl bagud 0-30, som dog blev udlignet efter et par gode server.
Efter den næste serv flugtede Frederik returneringen direkte i ryggen på sin makker, men Marray reddede på den næste servereturnering en sætbold efter et akrobatisk indgreb ved nettet.
Frederik reddede derefter en ny sætbold efter sin tredje dobbeltfejl, men på de næste server lavede han fejl på flugtningen på begge servereturneringer. En af disse fejl blev af TV3 Sports kommentator Tine Scheuer-Larsen betegnet som en “sær flugtning”.

I både 3. og 4. sæt spillede Frederik og Marray endnu mere overbevisende, og de sikrede fik derved rimelig kontrol over deres egne servepartier, og med et enkelt break i begge sæt blev sejren kørt i hus med cifrene 6-3, 5-7,, 7-5, 6-4.

Dermed er de klar til 1/8-finalen, hvor de møder 2. seedede Ivan Dodig (CRO)/Marcelo Melo (BRA), som i en 5-sætter vandt 7-6(2), 6-7(4), 2-6, 7-6(5), 6-4 over Mariusz Fyrstenberg (POL)/Santiago Gonzalez (MEX).
Umiddelbart en svær opgave, men historien viser, at intet er umuligt.

Forrige artikelWimbledon: Favorit fald og dansk solskin
Næste artikelKronborg Open: Klare vindere i Kronborg Open
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.