Trods 3 års pause i samarbejdet mellem Frederik Løchte og Jonathan Marray (GBR) så det fra starten af deres 1. runde kamp ud til, at spillet med det samme var oppe på samme niveau, som sikrede dem den sensationelle titel ved Wimbledon 2012.

Kampen blev spillet på Court 10, og TV3 Sport 1 havde med kort varsel fået mulighed for at vise hele kampen fra kl. 1230 mod Fabrice Martin (FRA)/Purav Raja (IND).
Alt gik tilsyneladende helt efter planen, da Frederik og Marray efter en glimrende start bragte sig foran 6-1, 6-4 uden at have en eneste break-chance imod sig, og i starten af 3. sæt kom de igen op med et break, som blev bevaret indtil Frederik skulle serve ved stillingen 4-3.

En dobbeltfejl ved 15-30 gav modstanderen 2 break-chancer, hvoraf den første blev udnyttet, og pludselig var der alligevel en smule spænding om udfaldet af sættet.
I det næste parti var Løchte/Marray bagud 0-40, da Marray først laver en retur vinder og derefter vinder en “mirakel-bold” efter en netruller, hvorefter franskmanden server dobbeltfejl og på den næste bold får de en break-chance, hvor Marray misser returneringen på en medgørlig 2. serv.

I stedet holder franskmanden sin serv, og i Marrays efterfølgende serveparti sørger 3 gode serve-returneringer for 3 sætbolde, og i 3. forsøg får modstanderne fremtvunget et 4. sæt.

Meget tydede på, at det også kunne blive til et 5. sæt, da både Marray og Løchte havde store problemer med serven. Det lykkedes Marray at holde serv i et parti, hvor han havde 3 dobbeltfejl, men da Frederik i sit næste serveparti havde 4 dobbeltfejl, kom de bagud 2-4 i sættet.

De brød dog straks tilbage, hvorefter de fulgtes ad til 6-6, og sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Marray ved stillingen 6-7 med 2 gode server både afværgede sætbold og skaffede matchbold, som blev vundet efter en god serve-returnering fra Marray efterfulgt af en skarp flugtning fra Løchte og afsluttet med en afgørende flugtning fra Marray til sejr med cifrene 6-1, 6-4, 4-6, 7-6(7).