Så er årets Wimbledon i gang og Danmark har en enkelt deltager med, i form af Clara Tauson der skulle i aktion i første runde i dag. En svær modstander i første runde, men alt afhænger af dagsformen, som det er lidt svært at finde ud af, da Tauson klanen ikke er specielt meddelsomme, men sådan er det. En svær modstander i form af årets French Open vinder 25 årige Barbora Krejčíková fra Tjekkiet, der både vandt single og double i FO. Da græs er et noget andet underlag end grus, så var det et spørgsmål om, hvordan forberedelserne til græsset i Wimbledon havde været. Krejčíková var for stor en mundfuld for Clara Tauson. Tjekken var efter de første partier hurtigt selvsikkerheden selv trods fejl undervejs. Det blev 6-3 6-2 til den tjekkiske Frensch Open mester.

Færste sæt blev startet af Barbora, der ikke har spillet siden French Open, og det kunne ses med 2 dobbeltfejl i første parti og en fordel til Tauson, men hun overlevede. Spillerne fulgtes ad til 2-3 til Krejčíková, og Clara havde haft et rimeligt spil indtil, men så gik de galt, og med en dobbeltfejl tabte Clara partiet rent. Det var nok til at Krejčíková kunne hive sættet i land med 6-3, og hun viste mere og mere sikkert spil.

Første sæt statstik

Andet sæt startede egentligt fint for Clara, der var foran 40-15, men overplacerede bolde og en dobbeltfejl gjorde at hun alligevel tabte partiet. Clara havde muligheder for at bryde tilbage ved 15-40, men hun var ikke præcis nok og nettet var ikke hendes bedste ven i dag. Så fulgte et Clara parti, hvor hun igen kom bagud 0-30 og 15-40 før endnu en dobbeltfejl gav Krejčíková endnu et break. Frustration og manglende præcision og godt spil af Krejčíková gjorde, at Clara i løbet af kort tid var bagud 1-5. Hun fik et serveparti i land, men Krejčíková servede kampen hjem uden de store problemer med godt og sikkert spil. Krejčíková kan nå langt i turneringen. Clara skal bygge videre på sit momentvist gode spil, og kan nu deltage i Båstad, hvor de har lovet hende en plads i drawen.

Kampens statistik

Forrige artikelManden bag Copenhagen Open går på pension
Næste artikelTennisavisen – Juni 2021
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.