Han var manden der fik dansk tennis på det internationale landkort. Han har repræsenteret flere af landets bedste tennisspillere, men efter 50 år i faget går Ole M. Frederiksen nu på pension.

”Har du det godt, min ven”.

Sådan er de fleste af mine samtaler med Ole M. Frederiksen startet. På en måde et meget godt billede på manden, der startede som pølsemager, men endte med at være på julekort med alverdens superstjerner.

Er der en gennemgående ting, der har været årsagen til det er lykkedes at skabe det ene store event efter det andet, så er det Ole M. Frederiksens unikke evne til at skabe en hjemlig hygge. Selv for de internationale gæster, der ikke kendte begrebet.

Det lærte de

For i en verden, hvor relationer hurtigt kan blive til et spørgsmål om størrelsen på beløbet i kontrakten, så har Ole og de senere år sønnen Mads formået at opbygge relationer verden over. Relationer, der bygger på meget andet end økonomi. Træder man ind på f sports kontor i det indre København, så rammes man af historiens vingesus. Plakater, trøjer og andre minder om årtiers store begivenheder. Begivenheder mange ville vurdere urealistiske på forhånd, men grundet idemandens nærvær og evne til at behandle stjerner godt er lykkedes.

Startede ved en tilfældighed

Det hele startede, da Ole M. Frederiksen tilbage i 1966 hjalp naboen Ole Ritter ind i professionel cykling. En oplevelse der gjorde, at en ild for at arbejde med sportsmarketing blev tændt. En ild der har brændt lige siden, og uden tvivl vil fortsætte uagtet han pr. 31.5.2021 vil have titel af pensionist. Jeg tror alle der kender Ole godt vil kunne bekræfte, at sønnen Mads nok vil få Ole at se på kontoret fra tid til anden.

Listen af store begivenheder arrangeret på dansk grund er lang. ATP-turneringen Copenhagen Open vil dog altid stå som et unikt højdepunkt. Gennem 15 år satte turneringen Danmark på det internationale landkort. En turnering der blev arrangeret i samarbejde med de KB-venner, der altid har haft en særlig plads i Ole M. Frederiksens hjerte.

”I en alder af snart 79 år er det tid til, at jeg trækker mig tilbage. Når jeg tænker på min karriere, er det fantastisk, hvor meget jeg har oplevet – det er helt unikt. Jeg er både stolt over og meget taknemmelig for alt det, jeg har opnået og oplevet, og alle de mennesker, jeg har mødt på min vej igennem tiden. Min søn har igennem de sidste mange år gjort et fantastisk stykke arbejde, og jeg ved med sikkerhed, at jeg overlader firmaet i gode, trygge hænder,” fortæller Ole M. Frederiksen i en pressemeddelelse.

Et privilegium at arbejde sammen med
Fremover vil det være sønnen Mads H. Frederiksen, der skal stå i spidsen for det firma faderen grundlagde. Et firma sønnen stort set har fået ind i kroppen fra barnsben. Der er sjældent billeder fra store begivenheder i firmaets historie, hvor sønnen på en eller anden måde ikke har været involveret. Derfor har det også i mange år været klart, at Mads H. Frederiksen skulle føre firmaet videre. Alligevel er det en særlig dag, nu hvor faderen ikke længere skal være en del af dagligdagens drift.

– Det har været et stort privilegie at arbejde sammen med min far i så mange år. Han har et fantastisk blik for unikke forretningsmuligheder og har igennem de seneste mere end 50 år bygget et helt uvurderligt netværk op. Der skal lyde en kæmpe tak til min far for de mange unikke oplevelser, vi har haft sammen, og ikke mindst skal der lyde et stort tillykke med en helt fantastisk karriere, fortæller Mads H. Frederiksen.

En parade af superstjerner

Skribenten bag denne artikel har selv haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Ole M. Frederiksen ved flere lejligheder. Særligt de to gange det lykkedes at lokke superstjernen Serena Williams til Herning står som unikke højdepunkter. Serena Williams ville gerne mærke byen og landet hun var kommet til, ikke for mange store armbevægelser. Så Ole fik booket bord på en af byens bedre italienske restauranter, hvor gæsterne på en helt almindelig mandag aften fik sig noget af en oplevelse, da en af kvindeidrættens største profiler i historien pludselig stod i døren.

Sådan er Ole. Altid på udkig efter nye ideer og unikke oplevelser, men samtidig med fokus på nærvær og den gode stemning. Uden de elementer dør oplevelsen. De tanker har han formået at holde fast i hele vejen. På en måde så stjerner på stribe har besøgt Danmark og for manges vedkommende er kommet igen.

Skal den nu pensionerede eventmager selv fremhæve et par stykker nævner han cykelstjernen Eddy Merckx, Björn Borg, Lester Piggot, Garry Kasperov og sammen med Mogens Palle Muhammad Ali.

Listen kan fortsættes i det uendelige, for ikke at nævne navne som Peter og Kasper Schmeichel, Michael og Brian Laudrup, Bjarne Riis og Camilla Andersen, der har Ole og Mads Frederiksen til at varetage deres kommercielle interesser.

Nu skal Ole M. Frederiksen forsøge at slappe af. Som pensionist. Men mon ikke sønnen Mads har en ekstra billet, når Danmark åbner op og nye events fra firmaet rammer dansk grund.

Forrige artikelHvordan tjener tennisspillere deres penge?
Næste artikelWimbledon 2021: Krejčíková stoppede Tauson effektivt
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.