Wimbledons hvide dress code danner rammen om en af de mest traditionsfyldte tennisturneringer. Vores Caroline Wozniacki er seedet 2 i damernes turnering, der startede i dag. Carolines modstander på centre court var amerikaneren 32 årige Varvara Lepchenko pt. #97 på ranglisten. Venstrehåndsspiller, men i sin karrieres sidste del. 8de gang de mødtes med 6 sejre til Caroline og et enkelt nederlag til Lepchenko i Stanford i 2015. Det blev som ventet en let sejr for Wozniacki 60 63, mod en spiller der spillede sin første kamp på græs i år, hvilket ikke er optimalt på en overflade som græs.

Spillerne på vej

Første sæt blev en demonstration af rutine og præcision. Efter Lepchenko var nødt til at skifte hovedbeklædning gik sættet i gang, og det var næsten kun et par netrullere, der gav Lepchenko point overhovedet i de to første partier -20. Woz fortsatte og brød nok engang, selvom der var lidt mere kamp i fjerde parti -40. Wozniacki havde lidt besvær i femte parti, hvor Lepchenko havde chancen, men lidt turbo på boldene og også det gik til Caroline -50. Lepchenko lavede en del fejl og specielt i 6te parti gik det ud over spillet med 2 dobbeltfejl. Det var ellers et tidspunkt hvor Lepchenko var ved at finde en form for rytme, men 60 blev det. Ikkenogen klip fra første sæt men statistikken taler sit tydelige sprog. Rutinesæt ikke for meget ikke for lidt af Wozniacki.

Statistik

Andet sæt startede med det lille momentum Lepchenko havde vist i slutningen af første sæt. Det, kombineret med en slapper fra Carolines side, gjorde at hun tabte sit åbningsparti – for straks efter at bryde tilbage. Så fulgtes spillerne ad til stillingen 32 og fornemmelsen af, at det blot var et spørgsmål om tid før Caroline brød Lepchenkos serv blev virkeliggjort i 6te parti, hvor endnu en dobbeltfejl beseglede partiets skæbne -42. Det blev 52 og 53, og Wozniacki kunne serve sættet og kampen hjem. God kamp til at få nerverne på plads og hurtig afsluttet og tid til mere hvile efter Eastbourne. Man kan vel sige en perfekt start. Held og lykke mod Makarova, der er Carolines næste modstander.

Lepchenko gør det 2 bedre end første sæt

Så er Woz foran 4-2

Komfortabel sejr indefor en time

Interview efter kampen

Kampstatistik