Den danske tennispensionist, Frederik Løchte Nielsen, er klar til finalen i single ved en $25.000-turnering på UTR Pro Tennis Tour i Hillerød.

For et par uger siden annoncerede Frederik Løchte Nielsen egentlig officielt sit karierrestop på internationalt plan. Alligevel takkede den 38-årige dansker i sidste øjeblik ja til et såkaldt Wild Card til en stor turnering i Hillerød, der afvikles i denne uge med spillere fra hele verden og en samlet præmiesum på $25.000.

Imponerende comeback
Efter at have vundet sine fire puljekampe i ugens løb lykkedes det også Løchte lørdag at vinde sin semifinale – i tre tætte sæt mod franske Yanais Laurent. Danskeren vandt første sæt, tabte andet sæt og var bagud med 2-5 i tredje sæt, inden et imponerende comeback blev indledt. Med hele fem partier i træk tog Løchte både sættet og sejren til stor glæde for de fremmødte tilskuere og til lige så stor frustration for franskmanden på den anden side af nettet.

Søndag er det dermed finaletid for den tidligere Wimbledon-mester i double fra 2012. Her møder Frederik Løchte Nielsen spanske David Perez Sanz i kampen om titlen.

En god uge for dansk tennis

Turneringen i Hillerød er en del af den verdensomspændende UTR Pro Tennis Tour. Leschly Tennis Foundation er arrangør og glæder sig over at have dansk finaledeltagelse.

“Vi bringer UTR Pro Tennis Tour til Danmark for at give de danske spillere relevante kampe og bedre økonomi. I alt er otte ud af 20 deltagere danske, og det har været en rigtig god uge for dansk herretennis med mange tætte og seværdige kampe. At danske, nypensionerede Frederik tilmed når finalen, gør bare ugen endnu bedre,” siger Morten Lyngbæk, fondschef i Leschly Tennis Foundation.

Finalen og efterfølgende placeringskampe afvikles i Hillerød Tenniscenter søndag fra kl. 10.

Forrige artikelITF Junior Nairobi: Sara Børkop følger double titel op med single titel ugen efter
Næste artikelHvorfor har de danske herresingler ikke succes i tennis?
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.