Det ventede revanche opgør fra Wimbledon 2014 mellem de 2 øverst seedede Novak Djokovic og Roger Federer erstattes af en finale mellem 10. seedede Key Nishikori (JPN) og 14. seedede Marin Cilic (CRO), som begge vandt overraskende ubesværet over de 2 legendariske mestre.

Key Nishikori havde efter 5. sæts sejren over 3. seedede Stan Wawrinka (SUI) haft 3 dage til at lade op til kampen mod Novak Djokovic, og han var helt klar, hvorimod Djokovic slet ikke kunne finde sit sædvanlige høje niveau.

Japaneren var ikke sen til at udnytte situationen, og med en god gedigen indsats vandt han kampen 6-4, 1-6, 7-6(4), 6-3. Dermed skrives historie, da Japan aldrig har haft en spiller, der er nået så langt.

I den anden semifinale kunne Roger Federer heller ikke finde sit bedste spil frem, mens Marin Cilic til gengæld fortsatte med at imponere i en grad, så Federer primært vandt sine point, når serven banede vejen. I de fleste dueller, hvor bolden kom i spil, trak Kroaten som regel det længste strå.

I alle 3 sæt sikrede Cilic sig et afgørende break, og da kampen skulle afgøres, var der ingen slinger i valsen, idet Cilic servede kampen hjem med 3 esser og en direkte vinder efter den første returnering.

Finalen mellem de 2 uventede deltagere spilles mandag kl. 2300.

 

Forrige artikelITF Claremont: Tobias Galskov tabte 2. runde i kvalifikation
Næste artikelTE16 Birkerød: Nikolaj Katic vandt turneringen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.