For første gang siden 2005 blev en Grand Slam finale spillet uden deltagelse af Federer, Djokovic eller Nadal. Sidstnævnte havde meldt fra på grund af skade, mens både Federer og Djokovic var blevet elimineret i semifinalen.

De 2 finalister 14. seedede Marin Cilic (CRO) og 10. seedede Kei Nishikhori (JPN) var således begge i en uvant situation, da de aldrig før har stået i en Grand Slam finale, hvilket ikke kan undgå at give lidt ekstra sommerfugle i maven, da de gik ind til finalen på Verdens største tennis stadion.

Marin Cilic fik hurtigt styr på sine nerver, og han fortsatte med at spille på det samme høje niveau, som havde bragt ham til finalen i US Open, hvor han har spillet sit bedste tennis hidtil i karrieren, og han havde overtaget gennem hele kampen.

Kei Nishikhori kunne for det meste ikke stille meget op mod Kroatens formidable serv, som sjældent gav mulighed for at få dueller i gang. Nishikori havde alligevel sine chancer i løbet af kampen, men han var kun i stand til at udnytte en enkelt af 9 break-chancer, mens Cilic udnyttede 5 af sine 11 break-muligheder.

Seneste Kroatiske Grand Slam vinder var Cilic’ træner Goran Ivanicevic, som vandt Wimledon 2001.

Forrige artikelWTA turneringer: 3 International WTA turneringer uge 37
Næste artikelITF Luzern Junior: August Holmgren videre til 1/8-finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.