Årets sidste grand slam – US Open – var også den store test for Caroline Wozniacki. Var hun kommet igennem skadesperioden på en positiv måde. Dagens modstander var den 25 årige kineser Wang Yafan, der pt. er #50 på WTA ranglisten. De har mødt hinanden en gang før i Kuala Lumpur i 2015, hvor Caroline vandt. Det gjorde huhn også i dag men det var bestemt en svær fødsel. 1-6 7-5 6-3 blev det i en lige kamp.

Første sæt vil hurtigt gå i Wozniackis glemmebog. En aggressiv Wang kørte Wozniacki rundt på banen, og det var helt tydeligt at Wozniacki var i vildrede med, hvordan Wang skulle spilles. Således kom WOzniacki bagud 0-5, før hun kom på tavlen, og det var kun fordi hun på det tidspunkt var ved at ændre sit spil. Wang holdt sit parti og sættet endte 1-6. Alle andenserverne blev straffet, og der var et meget beskedent antal vindere fra Wozniackis side.

Statistik

Andet sæt blev en anden kop te. Wozniacki spillede pludselig aggressivt og kom til nettet, og det gav pote, da hun brød Wang og kom på 3-0 før Wang fik gang i sit spil. Nu var de dog to til at bestemme, og Wozniacki holdt sin serv til 4-2, hvor Wang brød tilbage efter lidt Wozniacki afslapning. Spillerne holdt deres serv til 6-5 til WOzniacki, hvorefter der fulgte et katastrofalt Wang parti, da hun tabte sit serveparti rent 7-5. Der var kommet gang i WOzniacki, der ofte kom til nettet og havde nogle fremragende flugtninger flere med ryggen til. Forhånd og baghånd virkede igen – så lidt optimisme før tredie sæt. Wang spillede stadig godt, men havde nu fået modstand.

Statistik

Tredie sæt blev et velspillet og uhyre lige sæt, hvor spillerne fulgtes ad til 4-3. Mange gode dueller og flot angrebs- og forsvarsspil af begge spillere, men Wozniacki havde fået tilkæmpet sig overtaget i spillet, og det kom til udtryk da WOzniacki brød Wang til 5-3. Wozniacki kunne nu afgøre det hele selv – kom hurtigt foran 40-0 og servede sættet og kampen hjem 6-3. Ganske god kamp, hvis man lige ser bort fra første sæt. Det lover godt for næste kamp, hvor amerikaneren Collins venter.

Kampens statistik