Med sin vundne kamp #100 vel overstået var det en gammel kending der skulle kæmpes imod, den 29 årige russer Ekaterina Makarova, en spiller som Caroline har mødt 7 gange, og vundet hver gang. Hun er pt. #42 i single og #4 i double så en erfaren dame. Har senest vundet double finalen i Wimbledon i år sammen med sin makker Elena Vesnina, oven i købet med et dobbelt æg – 60 60 – som ikke er set i double siden 1953. Det blev ikke 8de gang til sejr over Makarova, men et nederlag 26 76 16.

Første sæt blev lidt af en kold afvaskning for Caroline. For det første mødte hun en Makarova, der var tændt fra starten, spillede aggressivt og uden de store fejl, og som slet ikke lod Caroline komme ind i kampen. Det blev lidt ensidigt og det var også lidt ensidigt spillet af Caroline – utrolig mange bolde røg retur i samme retning og så var det Makarovas double erfaring og konstante spil i dag, der gjorde livet surt for Caro. 26 i første sæt, og en meget anonym Caroline.

Andet sæt var højdepunktet i kampen, men det var ikke fordi, det startede særlig godt for Caroline, der tabte sit åbnings parti nede 0-40, men fik kæmpet sig til lige før Makarova afgjorde pointet. Caroline haltede bagefter til stillingen 34, hvor det var som om Caroline satte et ekstra gear i gang. Hun udfordrede Makarova i det efterfølgende parti, hvor hun havde lige, men Makarova reddede partiet. Så vandt Caroline sit eget parti og brød Makarova rent efterfølgende – 45. Så var Caroline inde i kampen igen og servede sikkert sit eget parti efterfølgende – 55. Det blev også 65 med lidt besvær og Makarova servede også sit parti hjem, og så var der tiebreak. Den blev lidt af en gyser. Det så godt ud, da Caroline kom foran 5-1, men nej så let gik det ikke. Makarova kom tilbage til 55, og så måtte man bide i et eller andet. Endelig 65 og 75 – sættet 76 – pyh. Så var der tissepause og dragtskifte for Makarova, der brugte lidt lang tid til det, men sådan er det – der bliver givet lang snor.

Under tiebreaken

Not going home yet

Mere kaffe

Tredie sæt blev så ikke kun en kold afvaskning, men en direkte nedtur. Det var som om Caroline havde mistet energien i pausen og Makarova havde fået ny energi, for ret hurtigt stod der 05 på tavlen. Carolines eneste break mulighed var i første parti, men den udnyttede hun ikke. I det hele taget var det ikke mange breakmuligheder hun udnyttede og hun havde fx en del i andet sæt. Endelig kom Caroline på tavlen og der stod 15, så selvom det er tidligt i Danmark, ville Caroline trods alt ikke dele morgenbrød ud (bagel som et 0 parti spil hedder på engelsk). Der var dog ingen tvivl om, hvem der havde overtaget og Makarova servede kampen hjem. 26 76 16. Alt det nye, der øves, er sårbart fx virkede netspillet overhovedet ikke, og tendensen til overplacerede bolde var der også, selvom der var et par ganske tætte bolde, og umpiren var ikke specielt heldig i dag – nå men du må en tur til Asien Caroline og gøre det godt der.

Det går ikke Caros vej

Det blev ikke Carolines US Open

De’ er bar’ træls

Det var Makarovas niende sejr i år over en TOP 10 spiller, hvilket også siger noget om hvor god hun er lige nu.