Da TV 2 sidste år indgik aftale om at overtage rettighederne til at transmittere ATP-tennis i Danmark indtil 2023, blev den nye sportskanal TV 2 Sport X introduceret.
Derved blev TV 2 den førende TV-udbyder af tennis i Danmark i 2020, idet TV 2 således både havde rettigheder til at vise ATP og WTA samt den mest prestigefyldte Grand Slam turnering i Wimbledon.
Eurosport havde dog fortsat rettighederne til de 3 øvrige Grand Slam turneringer, Australian Open, French Open og US Open, samt enkelte ATP og WTA turneringer.

Inden corona-pausen nåede Eurosport at sende fra Australian Open, hvor Caroline Wozniacki spillede sin sidste officielle turneringskamp, da hun i 3. runde blev besejret 7-5, 3-6, 7-5 af Ons Jabeur (TUN), og efter corona-pausen dækkede Eurosport desuden US Open og French Open, der blev flyttet fra den oprindelige termin i foråret til afvikling i september/oktober.
Eurosport dækker fortsat de 3 nævnte Grand Slam turneringer i 2021, hvorefter rettighederne til Australian Open og French Open udløber, hvorimod rettighederne til US Open udløber efter 2022, hvor TV 2’s rettigheder til Wimbledon ligeledes udløber.
Eurosport bekræfter, at de også i 2021 har rettigheder til Davis Cup, hvorved de viser de udsatte kampe fra 2020.
Da rettighederne for WTA udløber i 2020, har Tennisavisen spurgt, om TV 2 kan løfte sløret for, hvorvidt der forhandles om en forlængelse af aftalen, men Kanalchef Kristian Hyldgaard har svaret, at de af princip ikke udtaler sig i forhold til rettighedsforhandlinger.

TV 2 blev ligeledes spurgt, hvordan de mange aflysninger på grund af corona-situationen har påvirket både TV 2 Sport og den nye Sport X kanal.
Hyldgaard svarede, at seertallene har ligget på et forventeligt niveau, og bidraget med en del seertid, som har været et vigtigt bidrag, efter at al sport har været hårdt ramt i 2020.
Han tilføjer, at der har været en opadgående kurve i de sidste turneringer, som har været stærk besat.
Caroline Wozniackis karrierestop har også spillet ind, hvilket Hyldgaard udtrykker således:
”I forhold til Wozniacki har det jo naturligvis en påvirkning, når der typisk var omkring 120.000 seere til hendes kampe. Det tal kommer vi sjældent op på til enkeltstående kampe, efter hendes karrierestop.”
Han tilføjer dog, at målet også har været at opbygge en generel tennisinteresse, og der har været pæne seertal i de turneringer, hvor Caroline ikke har deltaget.

TV 2 glæder sig i stedet over, at fremtiden ser godt ud med danske briller, og han fremhæver, at de har en rigtig god tennisportefølje, som kan følges på TV 2 PLAY og sportskanalerne.
Stig Møller Christensen, der er Director Pay-TV – Channel distribution & TV 2 Play, supplere med disse tilføjelser angående TV 2 Sport X:

”Kanalen har været en klar succes og bevidst lanceret på en måde, hvor TV 2 PLAY har været primær platform og distribution via tv-udbyderne har været mere sekundært.
Når det er sagt, har kanalen også fået en fin modtagelse hos distributørerne og er aktuelt i distribution hos Canal Digital (satellit), Boxer (antenne), Waoo (fiber) og YouSee (kun i Bland Selv, ikke i faste pakker). Fra næste år er Sport X også at finde i Stofas store pakke, og så er det kun Viasat (satellit) der pt. ikke har kanalen. Kanalen er pga. distributionsstrategien mindre udbredt end TV 2 SPORT (ca. halvdelen), men ligger aktuelt markant højere end TV 2s oprindelige forretningsplan.
Dertil kommer distributionen i TV 2 PLAYs sportspakke som også har vokset flot gennem året og i tråd med de oprindelige forventninger”.

Forrige artikelM15 Antalya: Udfordring bliver fortsat at holde niveau i næste uge efter Holger Rune’s tredje professionelle titel
Næste artikelTurneringer uge 50: Holger Rune i M15 på Challenger niveau. W100 i Dubai på WTA niveau
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.